Πολιτική Απορρήτου

Περισσότερα ΔΕΧΟΜΑΙ
Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας:
Εγγραφείτε εδώ

εγκαταστασεις θερμανσης πισινας

Εγκαταστάσεις Θέρμανσης Πισίνας

Εγκαταστάσεις Θέρμανσης Πισίνας

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ αποτελεί μια από τις πλέον αξιόπιστες και έμπειρες τεχνικές εταιρείες στον τομέα των Εγκαταστάσεων Συστημάτων Θέρμανσης Πισίνας και αναλαμβάνει την υλοποίηση εγκαταστάσεων για την θέρμανση πισίνας (θέρμανση εσωτερικής και εξωτερικής πισίνας ιδιωτικής ή επαγγελματικής σε ξενοδοχείο, γυμναστήριο ή κολυμβητήριο), καθώς και εγκαταστάσεις θέρμανσης, εξαερισμού - αερισμού και αφύγρανσης του χώρου της πισίνας (σε περιπτώσεις εσωτερικής πισίνας), προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών και προϊόντων που περιλαμβάνει την μελέτη και τον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού καθώς και την πλήρη κατασκευή, προτείνοντας και εφαρμόζοντας πρωτοποριακές ιδέες και αξιόπιστες λύσεις που διασφαλίζουν :

 • Βέλτιστες συνθήκες θερμικής άνεσης.
 • Μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλό λειτουργικό κόστος.
 • Υψηλά επίπεδα αυτοματισμού τόσο για την ευκολία χειρισμών και εξυπηρετήσεων όσο και για την καταγραφή και τον έλεγχος των ενεργειακών καταναλώσεων.
 • Βέλτιστη λειτουργικότητα.
 • Υψηλή αισθητική.
 • Ποιοτική και οικονομική κατασκευή (valueformoney).
 • Υψηλή τεχνολογική στάθμη που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.
 • Πλήρης εναρμόνιση στις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις.
 • Επιλογή αξιόπιστου εξοπλισμού.
 • Ευκολία στην λειτουργία, στην χρήση και στην συντήρηση.
 • Προστασία του περιβάλλοντος και πράσινο οικολογικό αποτύπωμα.

Με την ανάθεση της κατασκευής της εγκατάστασης Θέρμανσης Πισίνας στην ΑΝΑΔΡΑΣΗ εξασφαλίζετε:

κατασκευη θερμανσης πισινας
Κατασκευή Θέρμανση Πισίνας: Click this image to zoom
 • Αξιόπιστη και σίγουρη εγκατάσταση πλήρως ασφαλή και χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα δυσλειτουργίας και απαιτήσεις συνεχών συντηρήσεων και επισκευών.
 • Αξιόπιστο και ποιοτικό εξοπλισμό και υλικά κατασκευής των εγκαταστάσεων τα οποία έχουν επιλεγεί με βάση την πολυετή γνώση και εμπειρία μας, ώστε να ανταποκρίνονται πραγματικά σε αυτό που ζητούν οι πελάτες μας ‘’ ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΕΓΓΥΗΣΗ-ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ-AFTER SALES’’.
 • Πλήρη και καθολική τεχνική υποστήριξη για την εγκατάσταση, την ρύθμιση, την λειτουργία και το Service.

Η θέρμανση της πισίνας εφαρμόζεται τόσο σε κλειστές πισίνες εσωτερικού χώρου που λειτουργούν χειμώνα - καλοκαίρι όσο και σε ανοιχτές πισίνες εξωτερικού χώρου, όταν υπάρχει απαίτηση επιμήκυνσης της κολυμβητικής περιόδου.

Η θέρμανση της πισίνας αποτελεί μια απαιτητική εφαρμογή θέρμανσης τόσο σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της όσο και σε ότι αφορά την κατασκευή.

Απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία ώστε να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί σωστά προκειμένου να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομία.

Σε εφαρμογές θέρμανσης πισίνας ή άγνοια και η προχειρότητα είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε τραγικά αποτελέσματα (μεγάλες ενεργειακές καταναλώσεις και ασύμφορη λειτουργία, κακή απόδοση, βλάβες και ζημιές τόσο στον μηχανολογικό εξοπλισμό όσο στα δομικά στοιχεία του κτηρίου όπως υγρασία, μούχλα, αποσάθρωση δομικών στοιχείων).

Θέρμανση ανοιχτής πισίνας εξωτερικού χώρου – επιμήκυνση κολυμβητικής περιόδου

Είναι μια εφαρμογή που συναντάμε σε περιπτώσεις όπου υπάρχει απαίτηση για επιμήκυνση της κολυμβητικής περιόδου κατά την διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου ή ακόμα και κατά την διάρκεια του χειμώνα και αφορά περιπτώσεις τόσο ιδιωτικής πισίνας όσο και επαγγελματικής πισίνας (πισίνα ξενοδοχείου, πισίνα ανοιχτού κολυμβητηρίου)

θερμανση πισινας εξωτερικου χωρου
Θέρμανση Πισίνας Εξωτερικού Χώρου: Click this image to zoom
ηλιακη θερμανση πισινας
Ηλιακή Θέρμανση Πισίνας: Click this image to zoom
θερμανση πισινας αντλια θερμοτητας
Θέρμανση Πισίνας - Αντλία Θερμότητας: Click this image to zoom
εγκαταστασεις θερμανσης πισινας
Θέρμανση Πισίνας - Λέβητας Πετρελαίου ή Αερίου: Click this image to zoom

Θέρμανση ανοιχτής πισίνας εξωτερικού χώρου – επιμήκυνση κολυμβητικής περιόδου

Το βασικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί σε αυτή την εφαρμογή είναι η απαίτηση σημαντικών ποσών ενέργειας για την λειτουργία της εγκατάστασης θέρμανσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πέραν της αντιμετώπισης του θερμικού φορτίου για την θέρμανση του νερού της πισίνας, η εγκατάσταση θέρμανσης θα πρέπει να αντιμετωπίσει και ένα μεγάλο θερμικό φορτίο προερχόμενο από την εξάτμιση του νερού της πισίνας.

Η θερμοκρασία του νερού της πισίνας προκειμένου αυτό να είναι υποτυπωδώς ανεκτό από το ανθρώπινο σώμα, δεν πρέπει να έχει διαφορά από την θερμοκρασία του σώματος μεγαλύτερη από 10 C. Κατά συνέπεια το νερό της πισίνας δεν πρέπει να είναι κάτω από τους 27 C με μέγιστη απόκλιση -2 C. Άρα στην χειρότερη των περιπτώσεων η θερμοκρασία του νερού δεν μπορεί να είναι κάτω από τους 25 C.

Όταν όμως το νερό της πισίνας ζεσταίνεται σε αυτή την θερμοκρασία αλλά στο περιβάλλον επικρατεί χαμηλότερη θερμοκρασία, τότε έχουμε φαινόμενα εξάτμισης του νερού της πισίνας. Η εξάτμιση έχει ως αποτέλεσμα να απαιτείται αναπλήρωση του νερού που εξατμίζεται. Η αναπλήρωση αυτή γίνεται αναγκαστικά από κρύο νερό το οποίο θα πρέπει να ζεσταθεί. Αυτό σημαίνει συνεχή υψηλά θερμικά φορτία και μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ νερού της πισίνας και θερμοκρασίας περιβάλλοντος τόσο η εξάτμιση θα είναι μεγαλύτερη και τόσο περισσότερα ποσά ενέργειας θα απαιτούνται. Ακόμα μεγαλύτερη εξάτμιση θα έχουμε αν τυχαίνει η ανοιχτή πισίνα να προσβάλλεται εύκολα από τον αέρα και κυρίως από βόρειους ανέμους.

Για την υλοποίηση αυτού του τύπου εγκαταστάσεων θέρμανσης πισίνας η ΑΝΑΔΡΑΣΗ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που διασφαλίζουν αφενός την μέγιστη δυνατή οικονομική και εύρυθμη λειτουργία και αφετέρου τις απαραίτητες συνθήκες άνεσης για ευχάριστη κολύμβηση σε κάθε εποχή.

Ειδικότερα η ΑΝΑΔΡΑΣΗδύναται να υλοποιήσει :

 • Εγκατάσταση θέρμανσης εξωτερικής πισίνας μέσω ηλιακού - ηλιοθερμικού συστήματος (ηλιακή θέρμανση πισίνας) σε συνδυασμό είτε με αντλία θερμότητας είτε με λέβητα πετρελαίου ή αερίου (υγραέριο, φυσικό αέριο).
 • Εγκατάσταση θέρμανσης εξωτερικής πισίνας αποκλειστικά με αντλία θερμότητας.
 • Εγκατάσταση θέρμανσης πισίνας με λέβητα συμπύκνωσης αερίου (φυσικό αέριο ή υγραέριο).
 • Εγκατάσταση θέρμανσης πισίνας με γεωθερμία.

Θέρμανση πισίνας εσωτερικού χώρου

Οι βασικές απαιτήσεις σε αυτού του είδους τις εφαρμογές είναι η θέρμανση τόσο του νερού της πισίνας όσο και του κλειστού χώρου όπου είναι εγκατεστημένη η πισίνα .

θερμανση πισινας εσωτερικου χωρου
Θέρμανση Πισίνας Εσωτερικού Χώρου: Click this image to zoom
ηλιακα συστηματα - θερμανση πισινας
Θέρμανση Πισίνας - Ηλιακά Συστήματα: Click this image to zoom
ατασταση υγραεριου - θερμανση πισινας
Θέρμανση Πισίνας - Λέβητας Υγραερίου : Click this image to zoom
εγκατασταση θερμανσης πισινας
Εγκαταστάσεις Θέρμανσης Εσωτερικής Πισίνας: Click this image to zoom
ηλιακη θερμανση πισινας
Ηλιακή Θέρμανση Εσωτερικής Πισίνας : Click this image to zoom

Θέρμανση πισίνας εσωτερικού χώρου

Θέρμανση εσωτερικής πισίνας χωρίς θέρμανση του χώρου που βρίσκεται η πισίνα δεν είναι δυνατό να υπάρξει αφενός για προφανείς λόγους άνεσης και ευεξίας και αφετέρου λόγω των σοβαρών προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στον εσωτερικό χώρο και ειδικότερα στα δομικά του στοιχεία από την εξάτμιση του νερού (υγρασία, μούχλα αποσάθρωση)

Οι εγκαταστάσεις θέρμανσης της εσωτερικής πισίνας είναι, υπό προϋποθέσεις φυσικά, λιγότερο ενεργοβόρες από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης ανοιχτής πισίνας εξωτερικού χώρου, αρκεί φυσικά να περιορισθεί κατά το δυνατόν το φαινόμενο της εξάτμισης του νερού. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν παράλληλα ζεσταίνεται πολύ καλά και ο χώρος της πισίνας εις τρόπο ώστε η διαφορά της θερμοκρασίας μεταξύ του χώρου και της θερμοκρασίας του νερού να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Θα ήταν ιδανικό ο χώρος της εσωτερικής πισίνας να διατηρείται σε υψηλότερη θερμοκρασία από το νερό της πισίνας, αλλά αυτό είναι αφενός πολύ δύσκολο και ενεργειακά ασύμφορο και αφετέρου θα δημιουργούσε δυσανεξία στου λουόμενους.

Κατά συνέπεια η επιδίωξη σε αυτού του τύπου τις εγκαταστάσεις θέρμανσης είναι:

O κατά το δυνατόν περιορισμός της εξάτμισης του νερού της πισίνας που επιτυγχάνεται αφενός με την διατήρηση όσο μικρότερης διαφοράς γίνεται μεταξύ της θερμοκρασίας του νερού της πισίνας και της θερμοκρασίας του χώρου και αφετέρου με την κάλυψη της πισίνας κατά τα χρονικά διαστήματα που δεν χρησιμοποιείται.

Η απαγωγή των παραγόμενης υγρασίας από τον χώρο της πισίνας μέσω συστημάτων εξαερισμού και αερισμού καθώς και συστημάτων αφύγρανσης.

Και για αυτό τον τύπο εγκαταστάσεων η ΑΝΑΔΡΑΣΗ δύναται να προσφέρει αξιόπιστες ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης του νερού αλλά και του εσωτερικού χώρου της πισίνας όπως :
 • Εγκατάσταση θέρμανσης νερού πισίνας και χώρου με πηγή ενέργειας ηλιακό - ηλιοθερμικό σύστημα σε συνδυασμό είτε με αντλία θερμότητας είτε με λέβητα πετρελαίου ή αερίου (υγραέριο, φυσικό αέριο).
 • Εγκατάσταση θέρμανσης νερού πισίνας και χώρου με πηγή ενέργειας αποκλειστικά αντλία θερμότητας.
 • Εγκατάσταση θέρμανσης νερού πισίνας και χώρου με πηγή ενέργειας λέβητα συμπύκνωσης αερίου (φυσικό αέριο ή υγραέριο) .• Εγκατάσταση θέρμανσης νερού πισίνας και χώρου με πηγή ενέργειας γεωθερμία.
 • Εγκατάσταση θέρμανσης νερού πισίνας και χώρου με πηγή ενέργειας λέβητα πετρελαίου συμπύκνωσης.
 • Εγκατάσταση θέρμανσης του χώρου της πισίνας με κάθε είδους αξιόπιστο σύστημα (θερμαντικά σώματα, ενδοδαπέδια θέρμανση, fan coils, κλιματιστικές μονάδες νερού ή κλιματιστικές μονάδες με freon κ.λ.π.).
 • Εγκατάσταση αξιόπιστου συστήματος αφύγρανσης του χώρου της πισίνας (συστήματα εξαερισμού, αερισμού ή και κεντρικού ή ημικεντρικού κλιματισμού, συστήματα αφύγρανσης με αφυγραντήρες μόνιμους ή φορητούς κ.λ.π) ανάλογα με το μέγεθος, τις ειδικές απαιτήσεις και την σπουδαιότητα της εκάστοτε εγκατάστασης.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ αποτελεί ένα προνομιακό συνεργάτη με γνώση, πάνω από 35 χρόνια εμπειρία, οργάνωση και αξιοπιστία που μπορεί να παρέχει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών και προϊόντων των πιο αξιόπιστων Ευρωπαϊκών εργοστασίων που αφορούν την εγκατάσταση θέρμανσης πισίνας που περιλαμβάνει την προμήθεια του απαιτούμενου υποχρεωτικού ή προαιρετικού εξοπλισμού, την πλήρη εγκατάσταση και ρύθμιση, την θέση σε λειτουργία, την τεχνική υποστήριξη και την αναλυτική ενημέρωση των χρηστών.

Πελάτες της ΑΝΑΔΡΑΣΗ είναι ιδιώτες καθώς και επιχειρήσεις κάθε είδους ( ξενοδοχεία, αθλητικοί σύλλογοι, τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες οικοδομικών έργων ) καθώς και τεχνικά γραφεία Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, που όλα αυτά τα χρόνια εμπιστεύτηκαν την ΑΝΑΔΡΑΣΗ και με τους οποίος έχουν οικοδομηθεί μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης.This is heading four