Εταιρία
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Πελάτες
Έργα
Συνεργάτες
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Sitemap
 

Δ.Παπανικολάου 12

19400 ΚΟΡΩΠΙ, ΑΤΤΙΚΗ

ΤΗΛ & ΦΑΞ: 210 6020152

GSM: 693 6020152

Email:

Θέρμανση Πισίνας

θερμανση πισινας

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ αναλαμβάνει την υλοποίηση εγκαταστάσεων για την θέρμανση πισίνας (θέρμανση εσωτερικής και εξωτερικής πισίνας ιδιωτικής ή επαγγελματικής σε ξενοδοχείο, γυμναστήριο ή κολυμβητήριο), καθώς και εγκαταστάσεις θέρμανσης, εξαερισμού - αερισμού και αφύγρανσης του χώρου της πισίνας (σε περιπτώσεις εσωτερικής πισίνας), προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσίων που περιλαμβάνει την μελέτη και τον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού καθώς και την πλήρη κατασκευή, προτείνοντας και εφαρμόζοντας πρωτοποριακές ιδέες και αξιόπιστες λύσεις.

 

Η θέρμανση της πισίνας εφαρμόζεται τόσο σε κλειστές πισίνες εσωτερικού χώρου που λειτουργούν χειμώνα - καλοκαίρι όσο και σε ανοιχτές πισίνες εξωτερικού χώρου, όταν υπάρχει απαίτηση επιμήκυνσης της κολυμβητικής περιόδου.

 

Η θέρμανση της πισίνας αποτελεί μια απαιτητική εφαρμογή θέρμανσης τόσο σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της όσο και σε ότι αφορά την κατασκευή.

Απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία ώστε να σχεδιαστεί και να κατασκευσθεί σωστά προκειμένου να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομία.

Σε εφαρμογές θέρμανσης πισίνας ή άγνοια και η προχειρότητα είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε τραγικά αποτελέματα (μεγάλες ενεργειακές καταναλώσεις και ασύμφορη λειτουργία, κακή απόδοση, βλάβες και ζημιές τόσο στον μηχανολογικό εξοπλισμό όσο στα δομικά στοιχεία του κτηρίου όπως υγρασία, μούχλα, αποσάθρωση δομικών στοιχείων).

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ διαθέτοντας 30 χρόνια εμπειρία στον σχεδιασμό και την κατασκευή εγκαταστάσεων θέρμανσης πισίνας και έχοντας υλοποιήσει ένα σημαντικό αριθμό έργων που αφορούν τόσο εξωτερικές πισίνες όσο και πισίνες εσωτερικού χώρου για διάφορες εφαρμογές (ιδιωτικές πισίνες, επαγγελματικές πισίνες σε ξενοδοχεία και γυμναστήρια καθώς και κολυμβητήρια) παρέχει εγγυημένες λύσεις εγκαταστάσεων θέρμανσης πισίνας οι οποίες :

 • Θα λειτουργούν με την μέγιστη δυνατή οικονομία.
 • Θα καλύπτουν πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις προσφέροντας άνεση, απόλαυση και θαλπωρή.
 • Θα είναι ασφαλείς .
 • Θα λειτουργούν απρόσκοπτα χωρίς βλάβες και απαίτηση συχνών συντηρήσεων.
 • Δεν θα δημιουργούν προβλήματα στις άλλες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου και κυρίως στα δομικά του στοιχεία.

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ - ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

 

πισινες θερμανση

Είναι μια εφαρμογή που συναντάμε σε περιπτώσεις όπου υπάρχει απαίτηση για επιμήκυνση της κολυμβητικής περιόδου κατά την διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου ή ακόμα και κατά την διάρκεια του χειμώνα και αφορά περιπτώσεις τόσο ιδιωτικής πισίνας όσο και επαγγελματικής πισίνας (πισίνα ξενοδοχείου, πισίνα ανοιχτού κολυμβητηρίου)

 

Το βασικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί σε αυτή την εφαρμογή είναι η απαίτηση σημαντικών ποσών ενέργειας για την λειτουργία της εγκατάστασης θέρμανσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πέραν της αντιμετώπισης του θερμικού φορτίου για τή θέρμανση του νερού της πισίνας, η εγκατάσταση θέρμανσης θα πρέπει να αντιμετωπίσει και ένα μεγάλο θερμικό φορτίο προερχόμενο από την εξάτμιση του νερού της πισίνας.

 

κολυμβητηριο θερμανση

Η θερμοκρασία του νερού της πισίνας προκειμένου αυτό να είναι υποτυπωδώς ανεκτό από το ανθρώπινο σώμα, δεν πρέπει να έχει διαφορά από την θερμοκρασία του σώματος μεγαλύτερη από 10 C. Κατά συνέπεια το νερό της πισίνας δεν πρέπει να είναι κάτω από τους +27 C με μέγιστη απόκλιση -2 C. Άρα στην χειρότερη των περιπτώσεων η θερμοκρασία του νερού δεν μπορεί να είναι κάτω από τους +25 C.

Όταν όμως το νερό της πισίνας ζεσταίνεται σε αυτή την θερμοκρασία αλλά στο περιβάλλον επικρατεί χαμηλότερη θερμοκρασία, τότε έχουμε φαινόμενα εξάτμισης του νερού της πισίνας. Η εξάτμιση έχει ώς αποτέλεσμα να απαιτείται αναπλήρωση του νερού που εξατμίζεται. Η αναπλήρωση αυτή γίνεται αναγκαστικά από κρύο νερό το οποίο θα πρέπει να ζεσταθεί. Αυτό σημαίνει συνεχή υψηλά θερμικά φορτία και μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ νερού της πισίνας και θερμοκρασίας περιβάλλοντος τόσο η εξάτμιση θα είναι μεγαλύτερη και τόσο περισσότερα ποσά ενέργειας θα απαιτούνται. Ακόμα μεγαλύτερη εξάτμιση θα έχουμε αν τυχαίνει η ανοιχτή πισίνα να προσβάλεται εύκολα από τον αέρα και κυρίως από βόρειους ανέμους.

 

ηλιακη θερμανση πισινας

Για την υλοποίηση αυτού του τύπου εγκαταστάσεων θέρμανσης πισίνας η ΑΝΑΔΡΑΣΗ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που διασφαλίζουν αφενός την μέγιστη δυνατή οικονομική και εύρυθμη λειτουργία και αφετέρου τις απαραίτητες συνθήκες άνεσης για ευχάριστη κολύμβηση σε κάθε εποχή

Ειδικότερα η ΑΝΑΔΡΑΣΗ, δύναται να υλοποιήσει : :

 • Εγκαταστάσταση θέρμανσης εξωτερικής πισίνας μέσω ηλιακού - ηλιοθερμικού συστημάτος (ηλιακή θέρμανση πισίνας) σε συνδυασμό είτε με αντλία θερμότητας είτε με λέβητα πετρελαίου ή αερίου ή βιοκαυσίμων (υγρέριο, φυσικό αέριο, πέλλετ).
 • Εγκατάσταση θέρμανσης εξωτερικής πισίνας αποκλειστικά με αντλία θερμότητας.
 • Εγκατάσταση θέρμανσης πισίνας με λέβητα συμπύκνωσης αερίου (φυσικό αέριο ή υγραέριο) .
 • Εγκατάσταση θέρμανσης πισίνας με γεωθερμία.
 • Εγκατάσταση θέρμανσης πισίνας με λέβητα πετρελαίου συμπύκνωσης.

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΙΣΙΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

 

θερμανση εσωτερικης πισινας

Οι βασικές απαιτήσεις σε αυτού του είδους τις εφαρμογές είναι η θέρμανση τόσο του νερού της πισίνας όσο και του κλειστού χώρου όπου είναι εγκατεστημένη η πισίνα .

Θέρμανση εσωτερικής πισίνας χωρίς θέρμανση του χώρου που βρίσκεται η πισίνα δεν είναι δυνατό να υπάρξει αφενός για προφανείς λόγους άνεσης και ευεξίας και αφετέρου λόγω των σοβαρών προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στον εσωτερικό χώρο και ειδικότερα στα στα δομικά του στοιχεία από την εξάτμιση του νερού (υγρασία, μούχλα αποσάθρωση)

 

εγκατασταστασεις θερμανσης πισινας

Οι εγκαταστάσεις θέρμανσης της εσωτερικής πισίνας είναι, υπο προϋπόθέσεις φυσικά, λιγότερο ενεργοβόρες από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης ανοιχτής πισίνας εξωτερικού χώρου, αρκεί φυσικά να περιορισθεί κατά το δυνατόν το φαινόμενο της εξάτμισης του νερού. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν παράλληλα ζεσταίνεται πολύ καλά και ο χώρος της πισίνας εις τρόπο ώστε η διαφορά της θερμοκρασίας μεταξύ του χώρου και της θερμοκρασίας του νερού να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Θα ήταν ιδανικό ο χώρος της εσωτερικής πισίνας να διατηρείται σε υψηλότερη θερμοκρασία από το νερό της πισίνας, αλλά αυτό είναι αφενός πολύ δύσκολο και ενεργειακά ασύμφορο και αφετέρου θα δημιουργούσε δυσανεξία στου λουόμενους. Κατά συνέπεια η επιδίωξη σε αυτού του τύπου τις εγκαταστάσεις θέρμανσης είναι:

 • O κατά το δυνατόν περιορισμός της εξάτμισης του νερού της πισίνας που επιτυγχάνεται αφενός με την διατήρηση όσο μικρότερης διαφοράς γίνεται μεταξύ της θερμοκρασίας του νερού της πισίνας και της θερμοκρασίας του χώρου και αφετέρου με την κάλυψη της πισίνας κατά τα χρονικά διαστήματα που δεν χρησιμοποιείται.
 • Η απαγωγή των παραγόμενης υγρασίας από τον χώρο της πισίνας μέσω συστημάτων εξαερισμού και αερισμού καθώς και συστημάτων αφύγρανσης.

Και για αυτό τον τύπο εγκαταστάσεων η ΑΝΑΔΡΑΣΗ δύναται να προσφέρει αξιόπιστες ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης του νερού αλλά και του εσωτερικού χώρου της πισίνας όπως :

 • Εγκαταστάσταση θέρμανσης νερού πισίνας και χώρου με πηγή ενέργειας ηλιακό - ηλιοθερμικό σύστημα σε συνδυασμό είτε με αντλία θερμότητας είτε με λέβητα πετρελαίου ή αερίου ή βιοκαυσίμων (υγρέριο, φυσικό αέριο, πέλλετ).
 • Εγκαταστάσταση θέρμανσης νερού πισίνας και χώρου με πηγή ενέργειας αποκλειστικά αντλία θερμότητας.
 • Εγκαταστάσταση θέρμανσης νερού πισίνας και χώρου με πηγή ενέργειας λέβητα συμπύκνωσης αερίου (φυσικό αέριο ή υγραέριο) .
 • Εγκαταστάσταση θέρμανσης νερού πισίνας και χώρου με πηγή ενέργειας γεωθερμία.
 • Εγκαταστάσταση θέρμανσης νερού πισίνας και χώρου με πηγή ενέργειας λέβητα πετρελαίου συμπύκνωσης.
 • Εγκαταστάσταση θέρμανσης του χώρου της πισίνας με κάθε είδους αξιόπιστο σύστημα (θερμαντικά σώματα, ενδοδαπέδια θέρμανση, fan coils, κλιματιστικές μονάδες νερού ή κλιματιστικές μονάδες με freon κ.λ.π.)
 • Εγκαταστάσταση αξιόπιστου συστήματος αφύγρανσης του χώρου της πισίνας (συστήματα εξαερισμού, αερισμού ή και κεντρικού ή ημικεντρικού κλιματισμού, συστήματα αφύγρανσης με αφυγραντήρες μόνιμους ή φορητούς κ.λ.π) ανάλογα με το μέγεθος, τις ειδικές απαιτήσεις και την σπουδαιότητα της εκάστοτε εγκατάστασης.
ηλιοθερμια θερμανση πισινας κατασκευη θερμανσης πισινας θερμανση χωρου πισινας
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΙΣΙΝΑΣ συστηματα θερμανσης πισινας θερμανση εξωτερικης πισινας

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τώρα στα τηλέφωνα 2106020152 - 6936020152 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας με την ζήτηση σας:

 

Επιστροφή