Πολιτική Απορρήτου

Περισσότερα ΔΕΧΟΜΑΙ
Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας:
Εγγραφείτε εδώ

μελετες επαγγελματικου φωτισμου

Μελέτες Επαγγελματικού Φωτισμού

Μελέτες Επαγγελματικού Φωτισμού

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ διαθέτοντας πάνω από 35 χρόνια εμπειρία καθώς και εξειδίκευση στο τομέα του φωτοτεχνικού σχεδιασμού εκπονεί Μελέτες Επαγγελματικού Φωτισμού - Φωτοτεχνίας - Φωτοτεχνικές Μελέτες για :

 • Φωτισμό εσωτερικών χώρων εργασίας (κτήρια γραφείων, βιομηχανίες, επαγγελματικοί χώροι, τράπεζες ).
 • Φωτισμό κλειστών χώρων εκδηλώσεων (αίθουσες παρουσιάσεων, αμφιθέατρα, συνεδριακοί χώροι).
 • Φωτισμό εμπορικών χώρων (καταστήματα, πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ).
 • Φωτισμό κλειστών γηπέδων αθλητικών εκδηλώσεων (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, κλειστά κολυμβητήρια, κλειστά γυμναστήρια κ.λ.π).
 • Φωτισμό ανοιχτών γηπέδων αθλητικών εκδηλώσεων (γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα τένις, γήπεδα ιπποδρομιών κ.λ.π).
 • Φωτισμό αιθουσών διδασκαλίας χώρων εκπαίδευσης.
 • Φωτισμό επαγγελματικών υπαίθριων εξωτερικών καθώς και εσωτερικών χώρων στάθμευσης (γκαράζ).
 • Φωτισμό περιβάλλοντος χώρου επαγγελματικών κτιρίων και βιομηχανικών κτιρίων.
 • Φωτισμό κοινόχρηστων δημοτικών χώρων (πλατειών και δημοτικών δρόμων).

Η αλματώδης εξέλιξη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην τεχνική του φωτισμού με στόχο αφενός τον σωστό και ποιοτικό φωτισμό και αφετέρου την χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και κατά συνέπεια την οικονομική λειτουργία των εγκαταστάσεων φωτισμού, καθιστά απόλυτα αναγκαίο τον φωτοτεχνικό σχεδιασμό κυρίως σε επαγγελματικά και ειδικά κτήρια (γραφεία, καταστήματα, πολυκαταστήματα, super market, τράπεζες, βιομηχανίες, κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια κ.λ.π) καθώς και σε εξωτερικούς χώρους (πλατείες, ανοιχτά γήπεδα, υπαίθριους χώρους στάθμευσης δρόμους, κ.λ.π).

Η εκπόνηση μελέτης φωτισμού είναι πλέον υποχρεωτική στα πλαίσια της έκδοσης της οικοδομικής αδείας για όλα τα κτήρια του τριτογενούς τομέα (ξενοδοχεία, συνάθροισης κοινού, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, εμπορίου, γραφείων κ.λ.π) σύμφωνα με την 49731/2010 Απόφαση Υπουργού ΠΕΚΑ (ΦΕΚ 498 ΑΑΠ/23.11.2010) με την οποία τροποποιείται το άρθρο 25 του Κτιριοδομικού Κανονισμού (ΦΕΚ 380/Δ/1997)B.

Η μελέτη φωτισμού ενός χώρου συνιστά, σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση και την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων φωτιστικών σωμάτων, το βασικότερο παράγοντα ώστε μια εγκατάσταση φωτισμού:

 • Να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις σε φωτισμό του εκάστοτε χώρου.
 • Να διασφαλίζει ένα περιβάλλον διαμονής, εργασίας, άθλησης και ψυχαγωγίας, ανάλογα με το είδος του χώρου, που θα είναι ευχάριστο, καλαίσθητο και ξεκούραστο για την όραση.
 • Να αναδεικνύει τα προβαλλόμενα προϊόντα σε περιπτώσεις εμπορικών χώρων.
 • Να βοηθά στην ανάπτυξη της παραγωγικότητας και στην αποφυγή ατυχημάτων σε περιπτώσεις βιομηχανικών χώρων.
 • Να διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες της κάθε δραστηριότητας για σωστό φωτισμό σε συνδυασμό με το μείωση στο ελάχιστο της ενεργειακής κατανάλωσης.

Σε όλες τις μελέτες φωτισμού, που εκπονούνται από την ΑΝΑΔΡΑΣΗ, δίνεται πάντα ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και την αξιοπιστία των συστημάτων φωτισμού ως σύνολο, στην επιλογή φωτιστικών υψηλής απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, στην συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα καθώς και στην ευκολία στην συντήρηση και τον αυτοματισμό λειτουργίας.

Επίσης πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια η οικονομική λειτουργία της εκάστοτε εγκατάστασης φωτισμού. Η δραστική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης από τις εγκαταστάσεις φωτισμού επιτυγχάνεται μέσω της τεχνικά άρτιας και επιστημονικά αξιόπιστης μελέτης φωτισμού με την μέγιστη αξιοποίηση του φυσικού φωτισμού, την κατάλληλη επιλογή των φωτιστικών σωμάτων υψηλής απόδοσης, την σωστή χωροθέτηση τους και την μέγιστη αξιοποίηση ειδικών αυτοματισμών (ανιχνευτές κίνησης, ανιχνευτές φωτεινότητας , συστήματα EIB-Instabus ή ακόμα και συστήματα ενεργειακής διαχείρισης – Building Energy – Management Systems – BEMS (για μεγάλα κτήρια) εις τρόπο ώστε να διασφαλίζονται οι βέλτιστες συνθήκες φωτισμού σε συνδυασμό με την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Η εκπόνηση μελετών φωτισμού γίνεται αποκλειστικά με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και προηγμένων λογισμικών εκπόνησης μελετών φωτισμού. (Dialux, AutoFine - FineM κ.λ.π.).

Σε κάθε μελέτη φωτισμού που εκπονούμε περιλαμβάνονται τα εξής:

 • Αναλυτικό τεύχος υπολογισμών των εγκαταστάσεων φωτισμού όπου αποτυπώνονται με απόλυτη ακρίβεια όλα τα φωτομετρικά στοιχεία της εγκατάστασης (φωτεινή ένταση, φωτεινή ροή, φωτομετρικές καμπύλες) σε δισδιάστατη και τρισδιάστατη μορφή σε όλα τα επίπεδα αλλά και στον χώρο καθώς και όλα τα στοιχεία που αφορούν την εγκατεστημένη ισχύ και την ενεργειακή κατανάλωση της εκάστοτε εγκατάστασης φωτισμού.
 • Αναλυτικό τεύχος τεχνικής περιγραφής και τεχνικών προδιαγραφών των επιλεχθέντων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εκτός από την εκπόνηση της Μελέτης Φωτισμού μπορεί να αναλάβει και την πλήρη κατασκευή οιασδήποτε εγκατάστασης επαγγελματικού φωτισμού, προσφέροντας παράλληλα και το σύνολο του απαιτούμενου εξοπλισμού (επαγγελματικά φωτιστικά, συστήματα αυτοματισμού και ενεργειακής διαχείρισης κ.λ.π) καθώς και όλες τις απαραίτητες ηλεκτρολογικές εργασίες.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό αριθμό Μελετών Επαγγελματικού Φωτισμού που έχει εκπονήσει από το 1986 μέχρι και σήμερα.

Το πελατολόγιο της ΑΝΑΔΡΑΣΗ αποτελείται από ένα σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων (βιομηχανικές, εμπορικές, καταστήματα, πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, παροχής υπηρεσιών, κατασκευαστικές εταιρείες, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικές ομάδες κ.λ.π.) που εμπιστεύτηκαν την εμπειρία, την γνώση και την εξειδίκευση της ΑΝΑΔΡΑΣΗ και μας ανέθεσαν την εκπόνηση της μελέτης φωτισμού των εγκαταστάσεων τους.

Σε όλους αυτούς που επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μας, τους έχουμε ανταποδώσει την εμπιστοσύνη τους, παρέχοντας τους μελέτες φωτισμού που διακρίνονται για την τεχνική και επιστημονική τους αρτιότητα με αποτέλεσμα την κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων φωτισμού υψηλής ποιότητας και αισθητικής, τεχνολογικής υπεροχής και προ παντός χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.