Εταιρία
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Πελάτες
Έργα
Συνεργάτες
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Sitemap
 

Δ.Παπανικολάου 12

19400 ΚΟΡΩΠΙ, ΑΤΤΙΚΗ

ΤΗΛ & ΦΑΞ: 210 6020152

GSM: 693 6020152

Email:

Κλιματισμός - Εγκαταστάσεις Κλιματισμού

εγκαταστασεις κλιματισμου

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ αποτελεί μια από τις πλέον εξειδικευμένες τεχνικές εταιρείες με αντικείμενο τις κεντρικές και ημικεντρικές εγκαταστάσεις κλιματισμού. (επαγγελματικός και βιομηχανικός κλιματισμός με συστήματα νερού καθώς και ημικεντρικός και κεντρικός, κλιματισμός με συστήματα multi, vrv - vrf και με κανάλια για επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους καθώς και μεγάλες κατοικίες).

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ δραστηριοποιείται στον τομέα των εγκαταστάσεων κλιματισμού (μελέτη - κατασκευή εγκαταστάασεων και εμπόριο κλιματιστικών μηχανημάτων) από το 1985 και έχει καταξιωθεί μέσω ενός σημαντικού αριθμού έργων κλιματισμού που έχει να επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια σε πάσης φύσεως κτήρια (κτήρια γραφείων, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, καταστήματα, δημόσια κτήρια, χώροι συνάθροισης κοινού, εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, πολυχώρους, γυμναστήρια, ναούς, αίθουσες χορού, βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, κατοικίες, μεγάλες μονοκατοικίες, βίλλες κ.λ.π) και τα οποία διακρίνονται για την υψηλή απόδοση σε όλη την διάρκεια της ζωής τους, την εξαιρετική ποιότητα του εσωτερικού αέρα σε κάθε χώρο, την χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και κατά συνέπεια το χαμηλό λειτουργικό κόστος, την υψηλή αισθητική προσαρμογή στον εκάστοτε χώρο καθώς και τον πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Ο κλιματισμός αποτελεί στην σημερινή εποχή επιτακτική ανάγκη για κάθε σύγχρονο κτήριο είτε αυτό είναι επαγγελματικός χώρος (κτήριο γραφείων, κατάστημα, χώρος συνάθροισης κοινού, τράπεζα, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχείο κ.λ.π) είτε βιομηχανία - βιοτεχνία είτε κατοικία .

 

Τα τελευταία χρόνια η ραγδαία κλιματική αλλαγή, η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, κυρίως στα αστικά κέντρα, καθώς και το συνεχώς αυξανόμενο ενεργειακό κόστος έχουν δημιουργήσει στον τομέα του κλιματισμού ιδαίτερα υψηλές απαιτήσεις .

 

Μια σύγχρονη εγκατάσταση κεντρικού, ημικεντρικού ή βιομηχανικού κλιματισμού θα πρέπει να ικανοποιεί τα παρακάτω κρητήρια :

 • Επίτευξη των απαιτούμενων συνθηκών άνεσης και λειτουργίας (θερμοκρασία, υγρασία και καθαρότητα του αέρα) ακόμα και υπο τις πλέον δυσχερείς περιβαλλοντικές συνθήκες.
 • Σωστή διανομή του αέρα εις τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ενοχλητικά και επικίνδυνα για την υγεία των ανθρώπων ρεύματα αέρα.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου ώστε να μην είναι ενοχλητικός στους ανθρώπους.
 • Όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία των χώρων και διαχείριση μέσω εξελιγμένων συστημάτων (BMS) για τις πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξοικόνομηση ενέργειας.
 • Εξοπλισμός υψηλής ενεργεικακής απόδωσης καθώς και τεχνικών αποθήκευσης της ενέργειας με στόχο το χαμηλότερο δυνατόν λειτουργικό κόστος.
 • Εύκολη πρόσβαση και ευκολία στην συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού.
 • Εξοπλισμός επώνυμων και αξιόπιστων κατασκευαστών που διαθέτουν οργανωμένο service και επαρκκές stock ανταλλακτικών.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εγγυάται ανεπιφύλακτα για τον σχεδιασμό και την κατασκευή εγκαταστάσεων κεντρικού, ημικεντρικού και βιομηχανικού κλιματισμού που θα ικανοποιούν όλα τα παραπάνω κριτήρια, καθώς διαθέτει αποδεδειγμένα την γνώση και την εμπειρία μέσω των δεκάδων έργων που έχει διεκπεραιώσει εδώ και πάνω από 30 χρόνια.

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Για όλα τα έργα κεντρικού, ημικεντρικού ή βιομηχανικού κλιματισμού που αναλαμβάνει η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εκπονείται υποχρεωτικά κατασκευαστική μηχανολογική μελέτη κλιματισμού από το Τμήμα Μελετών με επικεφαλής τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Παναγιώτη Ε. Τόλια Μηχ/γο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό από το 1983, με πλούσια εμπειρία και πολυετή ενασχόληση στον τομέα των έργων Κλιματισμού από το 1985.

Η κατασκευή όλων των εγκαταστάσεων γίνεται από τα έμπειρα και άριστα καταρτισμένα συνεργεία της ΑΝΑΔΡΑΣΗ που συγκροτούνται από τεχνικούς όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων (ψυκτικοί, καναλάδες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι) τα οποία και μπορούν να υλοποιήσουν οιανδήποτε τύπου, μεγέθους και βαθμού δυσκολίας εγκατάσταση κλιματισμού.

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για εγκαταστάσεις κλιματισμού και κλιματιστικών μηχανημάτων κάθε τύπου (κεντρικός και ημικεντρικός κλιματισμός, εγκαταστάσεις κλιματισμού με κανάλια, εγκαταστάσεις κλιματισμού vrv, βιομηχανικός κλιματισμός κ.λ.π) που αφορούν πάσης φύσεως κτήρια και επαγγελματικές ή βιομηχανικές δραστηριότητες.

 

Ειδικότερα η ΑΝΑΔΡΑΣΗ προσφέρει:

 

Ημικεντρικές εγκαταστάσεις κλιματισμού με κλιματιστικά μηχανήματα τύπου multi.

Οι εγκαταστάσεις κλιματισμού ψύξης-θέρμανσης με κλιματιστικά μηχανήματα τύπου multi είναι ιδανικές για μικρούς και μεσαίους επαγγελματικούς χώρους (εμπορικά καταστήματα, γραφεία, μικρά ξενοδοχεία κ.λ.π) καθώς και για σπίτια.

 

κλιματιστικα multi

κλιματιστικά τύπου multi αποτελούνται από μια εξωτερική μονάδα κλιματισμού (αντλία θερμότητας) αέρα-αέρα, 1-8 εσωτερικές κλιματιστικές μονάδες τοίχου ή δαπέδου ή τύπου κασέτας εντός ψευδοροφής ή εμφανούς κασέτας οροφής και πολλαπλά ψυκτικά δίκτυα σωληνώσεων που συνδέουν την εξωτερική μονάδα με τις αντίστοιχες εσωτερικές και εντός των οποίων κυκλοφορεί ψυκτικό μέσο (φρέον).

Η εξωτερική μονάδα των κλιματιστικών μηχανημάτων τύπου multi διαθέτει συμπιεστή full inverter καθώς και κατάλληλα αισθητήρια που μπορούν να ανιχνεύσουν την χαμηλή ζήτηση φορτίου και επενεργώντας στον συμπιεστή να μεταβάλλουν την συχνότητα λειτουργίας του και να προσαρμόζουν την απόδοση του στο ζητούμενο φορτίο, επιτυγχάνοντας την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ συνεργάζεται με όλους τους επώνυμους κατασκευαστικούς οίκους κλιματιστικών μηχανημάτων και δύναται να προσφέρει κλιματιστικά μηχανήματα multi κάθε τύπου αναλαμβάνοντας παράλληλα και την πλήρη εγκατάσταση τους.

 

κλιματιστικα multi daikin κλιματιστικα multi fujitsu κλιματιστικα multi mitsubishi κλιματιστικα multi samsung
κλιματιστικα multi lg κλιματιστικα multi midea

 

Ημικεντρικές εγκαταστάσεις κλιματισμού με καναλάτα κλιματιστικά μηχανήματα.

Tα συστήματα ημικεντρικού κλιματισμού με καναλάτα κλιματιστικά μηχανήματα διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Στα συστήματα τύπου split και στα συστήματα τύπου package. Τα συστήματα με καναλάτες μονάδες κλιματισμού είναι κατάλληλα για μικρούς και μεσαίους επαγγελματικούς χώρους (κυρίως καταστήματα, γραφεία, εστιατόρια, καφετέριες, ιατρεία, κομμωτήρια, βιοτεχνίες κ.λ.π)

 

κλιματιστικα καναλατα

Τα συστήματα ημικεντρικού κλιματισμού με καναλάτα κλιματιστικα μηχανήματα τύπου split, που είναι και τα συνηθέστερα, αποτελούνται από μια ή περισσότερες αυτόνομες εξωτερικές μονάδες κλιματισμού (αντλίες θερμότητας) αέρα-αέρα και από τις αντίστοιχες εσωτερικές καναλάτες κλιματιστικές μονάδες, κατάλληλες για τοποθέτηση εντός ψευδοροφής. Ο προσαγόμενος από αυτές αέρας, ο οποίος διανέμεται στον χώρο μέσω αεραγωγών (καναλιών) και στομίων κλιματισμού, έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει το σύνολο των θερμικών ή ψυκτικών φορτίων ενός χώρου καθώς και φορτία αερισμού σε ποσοστό περίπου 10-20% της συνολικής παροχής σε αέρα της κάθε κλιματιστικής μονάδας. Οι εξωτερικές μονάδες ανάλογα με τον τύπο τους, διαθέτουν είτε συμπιεστές on-off είτε συμπιεστές full inverter.

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΝΑΛΙΑ

Τα συστήματα ημικεντρικού κλιματισμού με καναλάτα κλιματιστικά μηχανήματα τύπου package (rooftop) αποτελούνται από μία ή περισσότερες μονάδες κλιματισμού στις οποίες είναι ενσωματωμένη τόσο η συμπυκνωτική μονάδα που παράγει την ψυκτική ή θερμική ενέργεια όσο και η μονάδα ανεμιστήρα-στοιχείου που προσάγει τον αέρα στους κλιματιζόμενους χώρους. Οι μονάδες τύπου package συνήθως εγκαθίστανται σε εξωτερικούς χώρους και ο προσαγόμενος και απαγόμενος από το χώρο αέρας οδηγείται σε αυτές μέσω δικτύων αεραγωγών και στομίων.

Τα συστήματα ημικεντρικού κλιματισμού με καναλάτες κλιματιστικές μονάδες τύπου package (rooftop βρίσκουν εφαρμογή κυρίως σε μεσαίες εγκαταστάσεις κλιματισμού (αίθουσες, βιομηχανίες, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης, ναούς κ.λ.π).

 

Για την ορθή επιλογή των κατάλληλων κλιματιστικών μηχανημάτων καθώς και για την κατασκευή συστημάτων ημικεντρικού κλιματισμού με καναλάτα κλιματιστικά μηχανήματα απαιτείται ειδική μηχανολογική μελέτη κλιματισμού όπου θα πρέπει να προσδιορίζονται με ακρίβεια τα ψυκτικά και θερμικά φορτία της εγκατάστασης, το ποσοστό αερισμού (νωπός αέρας), καθώς επίσης τα μεγέθη των αεραγωγών διανομής και των στομίων κλιματισμού.

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις εγκαταστάσεων ημικεντρικού κλιματισμού με καναλάτα κλιματιστικά μηχανήματα, αναλαμβάνοντας την εκπόνηση της μελέτης κλιματισμού, την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού (καναλάτα κλιματιστικά μηχανήμα όλων των επώνυμων κατασκευαστών, στόμια κλιματισμού, κανάλια αεραγωγών κ.λ.π) καθώς και την πλήρη κατασκευή της εγκατάστασης κλιματισμού με το κλειδί στο χέρι.

 

καναλατα κλιματιστικα fujitsu καναλατα κλιματιστικα mitsubishi καναλατα κλιματιστικα samsung καναλατα κλιματιστικα lg καναλατα κλιματιστικα midea
καναλατα κλιματιστικα daikin

 

Κεντρικός κλιματισμός με κλιματιστικά μηχανήματα VRV ή VRF.

κλιματισμος vrv

Οι εγκαταστάσεις κλιματισμού ψύξης-θέρμανσης με κλιματιστικά μηχανήματα vrv ή vrf είναι ιδανικές για μεσαίου μεγέθους επαγγελματικούς χώρους (κατάστημα, γραφεία, ξενοδοχείο) καθώς και για μεγάλες κατοικίες (βίλλες).

 

συστήματα κλιματισμού vrv ή vrf αποτελούνται από μία εξωτερική μονάδα κλιματισμού (αντλία θερμότητας) αέρα-αέρα και από πολλές εσωτερικές κλιματιστικές μονάδες τοποθετούμενες στους χώρους που επιθυμούμε να κλιματίσουμε και συνδεδεμένες όλες στην ίδια εξωτερική μονάδα, μέσω δικτύου σωληνώσεων εντός του οποίου κυκλοφορεί ψυκτικό μέσο.

 

Οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να είναι ή καναλάτες μονάδες για τοποθέτηση εντός ψευδοροφής, ή μονάδες τοίχου ή δαπέδου, ή τύπου κασέτας εντός ψευδοροφής ή εμφανούς κασέτας οροφής ή καναλάτες μονάδες 100% νωπού αέρα μέχρι 1000 m3/h.

 

Η εξωτερική μονάδα διαθέτει συμπιεστές full inverter οι οποίοι εξασφαλίζουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας ακόμα και σε συνθήκες μερικού φορτίου με πολύ χαμηλή ζήτηση (Η εξωτερική μονάδα καταναλώνει τόση ενέργεια όσο της ζητούν οι εσωτερικές μονάδες ακόμα και αν λειτουργεί μόνο μια από αυτές). Οι συμπιεστές inverter διαθέτουν κατάλληλα αισθητήρια που μπορούν να ανιχνεύσουν την χαμηλή ζήτηση φορτίου και επενεργώντας στον συμπιεστή να μεταβάλλουν την συχνότητα λειτουργίας του και να προσαρμόζουν την απόδοση του στο ζητούμενο φορτίο, επιτυγχάνοντας την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Τα συστήματα τύπου vrv-vrf εξασφαλίζουν πλήρη αυτονομία ανά ιδιοκτησία και ανά χώρο και καταναλώνουν ενέργεια μόνο για τους χώρους που επιθυμούμε εμείς να θερμάνουμε ή να κλιματίσουμε. Είναι συστήματα υψίστης τεχνολογικής στάθμης και παρέχουν εξαιρετικές συνθήκες θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας.

 

εγκατασταση κλιματισμου vrv

Ειδικότερα τα συστήματα vrv-vrf τύπου heat recovery έχουν την δυνατότητα να παρέχουν ταυτόχρονα ψύξη θέρμανση καθώς και παραγωγή θερμού νερού χρήσης μέσω ειδικής συσκευής εναλλάκτη, εξοικονομώντας τεράστια ποσά ενέργειας, αφού ο συντελεστής απόδοσής τους (COP) μπορεί να φτάσει κατά τους θερινούς μήνες ακόμα και στο 10, που σημαίνει ότι για κάθε KW ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει αποδίδει μέχρι και 10 KW σε ψύξη η θέρμανση.

Η λύση της εγκατάστασης συστηματών κλιματισμού vrv - vrf heat recovery αποτελεί ιδανική περίπτωση για χώρους με μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις όπως τα ξενοδοχεία, διάφορες βιομηχανίες αλλά και πολύ μεγάλες μονοκατοικίες (βίλλες).

 

Υπάρχουν πάρα πολλοί συνδυασμοί και εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να προταθούν, να σχεδιασθούν και να υλοποιηθούν από την ΑΝΑΔΡΑΣΗ προσαρμόζοντας ένα σύστημα vrv-vrf στις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις της κάθε εγκατάστασης και εξασφαλίζοντας ένα εξαιρετικά ποιοτικό σύστημα κλιματισμού (θέρμανση - ψύξη - ζεστό νερό) που συνάμα θα καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια.

 

εγκαταστασεις κλιματισμου vrv κλιματιστικα vrv

 

Για την ορθή επιλογή των κατάλληλων κλιματιστικών μηχανημάτων καθώς και για την κατασκευή συστημάτων κεντρικού κλιματισμού με κλιματιστικά μηχανήματα τύπου vrv - vrf απαιτείται ειδική μηχανολογική μελέτη κλιματισμού όπου θα πρέπει να προσδιορίζονται με ακρίβεια τα ψυκτικά και θερμικά φορτία της εγκατάστασης, το ποσοστό αερισμού (νωπός αέρας), καθώς επίσης τα μεγέθη των σωληνώσεων των ψυκτικών δικτύων, οι διατομές των αεραγωγών διανομής και οι διατομές των στομίων κλιματισμού.

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις εγκαταστάσεων κεντρικού κλιματισμού με κλιματιστικά μηχανήματα τύπου vrv - vrf, αναλαμβάνοντας την εκπόνηση της μελέτης κλιματισμού, την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού (κλιματιστικά μηχανήμα όλων των επώνυμων κατασκευαστών, στόμια κλιματισμού, ψυκτικές σωληνώσεις, κανάλια αεραγωγών κ.λ.π) καθώς και την πλήρη κατασκευή της εγκατάστασης κλιματισμού με το κλειδί στο χέρι.

 

κλιματισμος vrf daikin κλιματισμος vrf mitsubishi

 

Εγκαταστάσεις κεντρικού κλιματισμού με κλιματιστικά μηχανήματα αέρα - νερού.

κεντρικος κλιματισμος

Τα συστήματα κεντρικού κλιματισμού αέρα-νερού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οιανδήποτε κτήριο είτε αυτό προορίζεται για επαγγελματική είτε για οικιακή χρήση αφού μπορεί άνετα να συνδυαστούν και με ενδοδαπέδια θέρμανση και δροσισμό – κλιματισμό. Ειδικότερα σε κτίρια όπου απαιτούνται μεγάλες ποσότητες καθαρού νωπού αέρα (μεγάλα εστιατόρια και καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, κινηματογράφοι, κέντρα υγείας και πρόνοιας, νοσοκομεία, κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια, αμφιθέατρα, μεγάλες αίθουσες συνάθροισης κοινού κ.λ.π) είναι πραγματικά ιδανικά και αποτελούν στην ουσία μονόδρομο για την ψύξη-θέρμανση τέτοιων χώρων, αφού είναι τα μόνα που μπορούν να διαχειριστούν οιανδήποτε ποσότητα νωπού αέρα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και καθαρότητας.

 

εγκαταστασεις κεντρικου κλιματισμου

Στα συστήματα κεντρικού κλιματισμού αέρα-νερού, για την επίτευξη των αναγκαίων συνθηκών ψύξης - θέρμανσης στους κλιματιζόμενους χώρους, παρέχεται από κεντρικές εγκαταστάσεις κρύο η ζεστό νερό και επεξεργασμένος αέρας. Ο επεξεργασμένος προσαγόμενος αέρας έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει είτε μόνο τα φορτία αερισμού κάποιου χώρου είτε να αναλάβει την αντιμετώπιση και ενός μέρους των ψυκτικών ή θερμικών φορτίων, είτε ακόμα και να αναλάβει να διαχειριστεί πλήρως όλα τα φορτία του χώρου. Τα συστήματα αέρα - νερού διακρίνονται σε δύο κύριες βασικές κατηγορίες.

 • Στα συστήματα με fan coils unit ή τερματικές κλιματιστικές μονάδες νερού (καναλάτες ή οροφής, ή τύπου κασέτας) είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με τοπικές ή κεντρικές κλιματιστικές μονάδες διαχείρισης αέρα.
 • Στα συστήματα με τοπικές ή κεντρικές κλιματιστικές μονάδες πλήρους διαχείρισης φορτίου και αέρα.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Η παραγωγή του ψυχρού ή ζεστού νερού δύναται να γίνει είτε μέσω αερόψυκτης αντλίας θερμότητας είτε μέσω λεβητοστασίου και ενός αερόψυκτου ή υδρόψυκτου ψύκτη νερού .

 

Τα συστήματα αέρα - νερού μπορούν να λειτουργήσουν και μέσω άλλων συσκευών που εκμεταλλεύονται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε αυτόνομα είτε επικουρικά (υβριδικά συστήματα). Τέτοια είναι τα κεντρικά ηλιακά συστήματα, η γεωθερμία, τα συστήματα αποθήκευσης ψυχρού νερού η πάγου, οι πλακοειδείς εναλλάκτες ατμού-νερού, οι υδρόψυκτοι συμπυκνωτές άλλων ψυκτικών εγκαταστάσεων που πιθανόν υπάρχουν και πολλοί άλλοι συνδυασμοί μέσω των οποίων μπορεί να επιτευχθεί εξαιρετική εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια πολύ χαμηλό λειτουργικό κόστος.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή εγκαταστάσεων κεντρικού κλιματισμού με κλιματιστικά μηχανήματα αέρα - νερού αποτελεί η εκπόνηση αναλυτικής ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης κεντρικού κλιματισμού η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Αναλυτικούς υπολογισμούς των ψυκτικών και θερμικών φορτίων.
 • Αναλυτικούς υπολογισμούς του απαιτούμενου αερισμού και εξαερισμού.
 • Υπολογισμούς των υδαυλικών δικτύων διανομής νερού καθώς και των δικτύων των αεραγωγών και των στομίων και πλήρη κατασκευαστικά σχέδια αυτών.
 • Υπολογισμός και επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού ( αντλίες θερμότητας ή ψύκτες νερού, κλιματιστικές μονάδες διαχείρισης φορτίων και αέρα, fan coils, εξοπλισμός ψυχροστασίου, αντλίες - κυκλοφορητές, δοχείο αδρανείας και όποιος άλλος ειδικός εξοπλισμός απαιτείται σύμφωνα με την λύση που έχει επιλεγεί από τον μελετητή Μηχανικό.
 • Πλήρη κατασκευαστικά σχέδια του ψυχροστασίου - μηχανοστασίου κλιματισμού καθώς και ηλεκτρολογικά σχέδια κίνησης και αυτοματισμού των εγκαταστάσεων κλιματισμού.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις εγκαταστάσεων κεντρικού κλιματισμού με κλιματιστικά μηχανήματα αέρα-νερού όλων των επώνυμων κατασκευαστικών οίκων, αναλαμβάνοντας την εκπόνηση της μελέτης κλιματισμού, την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού (αερόψυκτους και υδρόψυκτους ψύκτες νερού, αερόψυκτες και γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, κεντρικές και τοπικές κλιματιστικές μονάδες νερού, fan coils, στόμια κλιματισμού, σωληνώσεις, κανάλια αεραγωγών κ.λ.π) καθώς και την πλήρη κατασκευή της εγκατάστασης κεντρικού κλιματισμού με το κλειδί στο χέρι.

 

κεντρικα κλιματιστικα cliamveneta κεντρικα κλιματιστικα daikin
κεντρικος κλιματισμος systemair

 

Βιομηχανικός κλιματισμός - Εγκαταστάσεις βιομηχανικού κλιματισμού.

βιομηχανικος κλιματισμος

Τα συστήματα βιομηχανικού κλιματισμού αφορούν κατά βάση χώρους και δραστηριότητες κυρίως στους τομείς τροφίμων και φάρμακου και έχουν σκοπό την επίτευξη των ειδικών, για αυτούς τους χώρους και δραστηριότητες, συνθηκών κυρίως ψύξης, εξαερισμού και αερισμού αλλά ενδεχομένως και θέρμανσης.

 

Τα συστήματα βιομηχανικού κλιματισμού μπορεί να είναι είτε συστήματα με αεροψύκτους ή υδρόψυκτους ψύκτες με νερό ή γλυκόλη, σε συνδυασμό με κλιματιστικές μονάδες ή αεροψυκτήρες νερού - γλυκόλης, είτε συστήματα απευθείας εκτόνωσης με αερόψυκτες ψυκτικές μονάδες και αεροψυκτήρες που λειτουργούν με ψυκτικά υγρά (freon κ.λ.π).

 

Η επιλογή του συστήματος εξαρτάται κυρίως από τις ειδικές απαιτήσεις λειτουργίας του εκάστοτε χώρου και δευτερευόντος από παράγοντες που έχουν σχέση με τους διατιθέμενους χώρους και την διαμόρφωση του εκάστοτε κτιρίου.

 

Τα συστήματα βιομηχανικού κλιματισμού συνήθως περιλαμβάνουν και τα συστήματα αερισμού και εξαερισμού με τα οποία αποτελούν ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις κλιματισμού - εξαερισμού - αερισμού.

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

 

Οι εγκαταστάσεις βιομηχανικού κλιματισμού αποτελούν και αυτές κεντρικές εγκαταστάσεις κλιματισμού με ακόμα περισσότερο προσαυξημένες απαιτήσεις. Κατά συνέπεια για την ορθή επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού και την κατασκευή τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκπόνηση ειδικής ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης κεντρικού βιομηχανικού κλιματισμού η οποία μάλιστα απαιτεί μεγάλη εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στον τομέα αυτό. Οι μελέτη μιας εγκατάστασης βιομηχανικού κλιματισμού περιλαμβάνει αχεδόν τα ίδια πράγματα που περιλαμβάνει και μια μελέτη κεντρικού κλιματισμού αλλά έχει περισσότερο εξειδικευμένους υπολογισμούς σε ότι αφορά τον απαιτούμενο αερισμό και εξαερισμό καθώς και τα ψυκτικά και θερμικά φορτία.

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις εγκαταστάσεων βιομηχανικού κλιματισμού αναλαμβάνοντας την εκπόνηση της μελέτης κλιματισμού, την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού (αερόψυκτους και υδρόψυκτους ψύκτες νερού, αερόψυκτες και γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, ψυκτικά συγκροτήματα απευθείας εκτόνωσης, αεροψυκτήρες, κεντρικές και τοπικές κλιματιστικές μονάδες νερού, fan coils, στόμια κλιματισμού, σωληνώσεις, κανάλια αεραγωγών μεταλλικά και υφασμάτινα κ.λ.π) καθώς και την πλήρη κατασκευή της εγκατάστασης βιομηχανικου κλιματισμού με το κλειδί στο χέρι.

 

βιομηχανικος κλιματισμος climaveneta ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ KUBA κεντρικα κλιματιστικα daikin
ΑΕΡΟΨΥΚΤΗΡΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ GOEDHART ΨΥΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ κεντρικος κλιματισμος systemair

 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για οιανδήποτε ζήτηση μπορείτε να μας καλέσετε τώρα στα τηλέφωνα 2106020152 καθώς και 6936020152 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας προκειμένου να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

 

ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ εγκατασταση κλιματ εγκαταστασεις κλιματιστικων vrv
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ VRV κεντρικες κλιματιστικες μοναδες
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΨΥΞΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ εγκαταστασεις κλιματιστικων μηχανηματων

 

Επιστροφή