Πολιτική Απορρήτου

Περισσότερα ΔΕΧΟΜΑΙ
Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας:
Εγγραφείτε εδώ

ηλιακη θερμανση

Ηλιακή Θέρμανση

Ηλιακή Θέρμανση

H ΑΝΑΔΡΑΣΗ αναλαμβάνει Εγκαταστάσεις Ηλιακής Θέρμανσης και αποτελεί μια από τις πλέον αξιόπιστες και έμπειρες τεχνικές εταιρείες στην κατασκευή Εγκαταστάσεων με Ηλιακή Θέρμανση , προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες (μελέτη , κατασκευή, προμήθεια εξοπλισμού, τεχνική υποστήριξη, συντήρηση) για εγκαταστάσεις σε κτήρια κάθε είδους (κατοικίες, πολυκατοικίες, επαγγελματικά κτήρια, ξενοδοχεία, πισίνες, κολυμβητήρια κ.λ.π), διαθέτοντας ένα πλήρως οργανωμένο και άριστα καταρτισμένο Τμήμα Κατασκευής Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων αποτελούμενο από Μηχανολόγους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς με πολυετή εμπειρία καθώς και έμπειρα και άριστα καταρτισμένα και οργανωμένα συνεργεία (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.λ.π ) τα οποία διαθέτουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει από πλευράς μηχανικού εξοπλισμού και εργαλείων.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εγγυάται για μια ασφαλή και αξιόπιστη εγκατάσταση Ηλιακής Θέρμανσης που θα κατασκευαστεί από τα εξειδικευμένα συνεργεία της με βάση εμπεριστατωμένη και σοβαρή μελέτη ηλιοθερμίας, θα είναι απόλυτα σύμφωνη με τους κανονισμούς, θα διαθέτει αξιόπιστο εξοπλισμό και υλικά και προ παντός θα λειτουργεί πολύ οικονομικά.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ με βασικό εφόδιο την πολυετή εμπειρία της από το 1986 στον τομέα της Θέρμανσης και σε συνδυασμό με την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των Μηχανικών της και των Τεχνικών της σε νέες σύγχρονες και εξελιγμένες τεχνικές και μεθόδους καθώς και με σημαντικές επενδύσεις που γίνονται συνεχώς σε μηχανικό εξοπλισμό και εργαλεία δύναται να προσφέρει Εγκαταστάσεις Ηλιακής Θέρμανσης που καλύπτουν απόλυτα τις παραπάνω απαιτήσεις και ανάγκες και πραγματικά μπορούν να κάνουν την διαφορά επιτυγχάνοντας :

 • Βέλτιστες συνθήκες θερμικής άνεσης.
 • Μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλό λειτουργικό κόστος.
 • Υψηλά επίπεδα αυτοματισμού τόσο για την ευκολία χειρισμών και εξυπηρετήσεων όσο και για την καταγραφή και τον έλεγχο των ενεργειακών καταναλώσεων.
 • Βέλτιστη λειτουργικότητα.
 • Υψηλή αισθητική.
 • Ποιοτική και οικονομική κατασκευή (value for money).
 • Υψηλή τεχνολογική στάθμη που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.
 • Πλήρης εναρμόνιση στις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις.
 • Επιλογή αξιόπιστου εξοπλισμού.
 • Ευκολία στην λειτουργία, στην χρήση και στην συντήρηση.
 • Προστασία του περιβάλλοντος και πράσινο οικολογικό αποτύπωμα.

Με την ανάθεση της υλοποίησης της εγκατάστασης Ηλιακής Θέρμανσης στην ΑΝΑΔΡΑΣΗ για την θέρμανση οιανδήποτε κτηρίου διασφαλίζετε:

 • Αξιόπιστη και σίγουρη εγκατάσταση πλήρως ασφαλή και χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα δυσλειτουργίας και απαιτήσεις συνεχών συντηρήσεων και επισκευών.
 • Αξιόπιστο και ποιοτικό εξοπλισμό και υλικά κατασκευής των εγκαταστάσεων τα οποία έχουν επιλεγεί με βάση την πολυετή γνώση και εμπειρία μας, ώστε να ανταποκρίνονται πραγματικά σε αυτό που ζητούν οι πελάτες μας ‘’ ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΕΓΓΥΗΣΗ-ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ-AFTER SALES’’.
 • Πλήρη και καθολική τεχνική υποστήριξη για την εγκατάσταση, την ρύθμιση, την λειτουργία και το Service.

Τα ηλιακά θερμικά συστήματα είναι εγκαταστάσεις που απορροφώντας την ηλιακή ακτινοβολία την μετατρέπουν σε θερμική ενέργεια. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται ηλιοθερμία και οι εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν ηλιακά συστήματα αποκαλούνται εγκαταστάσεις Ηλιακής Θέρμανσης ή αλλιώς ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις.

Οι ηλιοθερμικές – ηλιακές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης τόσο σε μεγάλα κτήρια κατοικίας όσο και σε επαγγελματικά κτήρια με υψηλές ανάγκες για ζεστά νερά (ξενοδοχεία και διάφορες βιομηχανικές δραστηριότητες).

Τα τελευταία όμως χρόνια, λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους. τα ηλιοθερμικά συστήματα χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις και για την υποβοήθηση εγκαταστάσεων θέρμανσης κτηρίων καθώς και την θέρμανση πισίνας ή κολυμβητηρίων

Η απλούστερη μορφή ηλιακού- ηλιοθερμικού συστήματος είναι ο γνωστός σε όλους μας ηλιακός θερμοσίφωνας που εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιείται κυρίως σε κτήρια παντός είδους για την παραγωγή ζεστού νερού .

Οι ηλιακές-ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις διαφέρουν σημαντικά από τους απλούς ηλιακούς θερμοσίφωνες καθώς πρόκειται για κεντρικά συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας σε αντίθεση με τον απλό ηλιακό που αποτελεί ένα τοπικό ατομικό σύστημα φυσικής κυκλοφορίας κατάλληλο κυρίως για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης σε μικρές και μεσαίες κατοικίες και επαγγελματικές εγκαταστάσεις χωρίς μεγάλες θερμικές ανάγκες.

Τα Συστήματα Ηλιοθερμίας συνίστανται από τα εξής :

Συστοιχία Ηλιακών Συλλεκτών

ηλιοθερμικα συστηματα
Ηλιακά Συστήματα Βεβιασμένης Κυκλοφορίας: Click this image to zoom
συστηματα ηλιακης θερμανσης
Συστήματα Ηλιακής Θέρμανσης: Click this image to zoom
μποιλερ
Μποιλερ Ηλιακού Συστήματος Βεβιασμένης Κυκλοφορίας: Click this image to zoom

Συστοιχία Ηλιακών Συλλεκτών

Πολλοί ηλιακοί συλλέκτες συνδεδεμένοι μεταξύ τους) οι οποίοι απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία και παράγουν θερμική ενέργεια που την διοχετεύουν μέσω δικτύου σωληνώσεων εντός των οποίων κυκλοφορεί διάλυμα νερού με αντιψυκτικό σε ένα μεγάλο δοχείο (μποιλερ) αποθήκευσης ζεστού νερού.

Ένα δεύτερο κύκλωμα παραγωγής ενέργειας που είναι συνήθως είτε ένας λέβητας είτε μία αντλία θερμότητας υποβοηθάει την θέρμανση του νερού του δοχείου σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια.

Έτσι το δοχείο διαθέτει πάντα ζεστό νερό.

Το νερό του δοχείου προσφέρει θερμική ενέργεια σε κατάλληλους εναλλάκτες που είναι προσαρμοσμένοι πάνω σε αυτό και αυτοί με την σειρά τους τροφοδοτούν είτε τις εγκαταστάσεις ζεστού νερού χρήσης είτε τις εγκαταστάσεις θέρμανσης η ακόμα και τις δύο μαζί.

Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές συστημάτων ηλιοθερμίας που μπορούν να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις ενός οικιακού ή επαγγελματικού κτηρίου αλλά και τις κατασκευαστικές του ιδιαιτερότητες και τους διατιθέμενους χώρους.

Αφού ληφθούν υπόψη όλες αυτές οι παράμετροι καθώς και καθοριστεί το ποσοστό της θερμικής ενέργειας που θα καλύπτεται από την ηλιοθερμική εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει η μελέτη και ο σχεδιασμός του κατάλληλου ηλιοθερμικού συστήματος.

Η διαστασιολόγηση, ο σχεδιασμός και η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού είναι βασική προϋπόθεση για την κατασκευή ενός αξιόπιστου και ενεργειακά αποδοτικού ηλιοθερμικού συστήματος καθώς δεν αποτελούν μόνο τεχνική εργασία αλλά παράλληλα και μια ολοκληρωμένη τεχνικοοικονομική μελέτη η οποία θα δείξει στον ιδιοκτήτη ενός κτιρίου ή ενός επαγγελματικού χώρου τα οφέλη που πραγματικά θα έχει από την εγκατάσταση του.

Η διαστασιολόγηση ενός ηλιοθερμικού συστήματος είναι μια σύνθετη μελέτη που δύσκολα μπορεί να γίνει με την χρήση μόνο μαθηματικών σχέσεων και πινάκων. Πέραν τούτου τα αποτελέσματα δεν θα είναι και τόσο προσεγγιστικά με την πραγματικότητα. Υπάρχουν βέβαια προσεγγιστικές μεθοδολογίες όπως αυτή των καμπύλων f ή αλλιώς μέθοδος S. Klein, W.A Beckman και J.A Duffie η οποία έχει αναπτυχθεί και σε λογισμικό που δίνει σχετικά καλά αποτελέσματα για μικρές και μεσαίες εγκαταστάσεις. Για πιο σύνθετες ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις, όπως μεγάλων κτιρίων, ξενοδοχείων, πισινών, κολυμβητηρίων κ.λ.π. θα πρέπει ο μηχανικός να χρησιμοποιήσει, εκτός από τη δεδομένη εμπειρία του, και ειδικό κατάλληλο λογισμικό ωριαίας προσομοίωσης το οποίο μπορεί να δώσει εξαιρετικά ακριβή αποτελέσματα.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ προσφέρει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών και προϊόντων που αφορούν ηλιακά – ηλιοθερμικά συστήματα τόσο για παραγωγή ζεστού νερού σε επαγγελματικά κτήρια (ξενοδοχείο, βιομηχανία κ.λ.π) και κτήρια κατοικίας όσο και την υποβοήθηση στην θέρμανση κτιρίου ή πισίνας (ηλιακή θέρμανση), το οποίο περιλαμβάνει την μελέτη διαστασιολόγησης, την κατασκευαστική μελέτη της εγκατάστασης, την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού (ηλιακοί συλλέκτες, μποιλερ, δοχεία, αυτοματισμοί ελέγχου κ.λ.π) καθώς και την πλήρη εγκατάσταση την ρύθμιση και την θέση λειτουργία.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ για την κατασκευή των Εγκαταστάσεων Ηλιακής Θέρμανσης χρησιμοποιεί και προσφέρει μέσω του Εμπορικού Τμήματος Εξοπλισμό Θέρμανσης Ηλιοθερμικών Συστημάτων των πλέον επώνυμων κατασκευαστικών οίκων ( Ariston, Cosmosolar, Tiemme, Trane, Daikin, Rehaou κ.λ.π) οι οποίες έχουν επιλεγεί με βάση την πολυετή γνώση και εμπειρία μας, ώστε να ανταποκρίνονται πραγματικά σε αυτό που επιζητούν οι πελάτες μας :

ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ - ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ - AFTER SALES

Πελάτες της ΑΝΑΔΡΑΣΗ είναι ιδιώτες καθώς και επιχειρήσεις κάθε είδους (βιομηχανικές, εμπορικές, τουριστικές, παροχής υπηρεσιών, τεχνικές και κατασκευαστικές οικοδομικών έργων, επαγγελματίες) καθώς και τεχνικά γραφεία Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, που όλα αυτά τα χρόνια εμπιστεύτηκαν την ΑΝΑΔΡΑΣΗ και με τους οποίος έχουν οικοδομηθεί μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης.

Χρήσιμες Πληροφορίες