Εταιρία
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Πελάτες
Έργα
Συνεργάτες
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Sitemap
 

Δ.Παπανικολάου 12

19400 ΚΟΡΩΠΙ, ΑΤΤΙΚΗ

ΤΗΛ & ΦΑΞ: 210 6020152

GSM: 693 6020152

Email:

Μελέτες Θέρμανσης

μελετες θερμανσης

Η μελέτη θέρμανσης, αποτελεί ένα από τους βασικότερους παράγοντες για την αξιόπιστη κατασκευή οιανδήποτε τύπου εγκατάστασης θέρμανσης είτε αυτή αφορά κτίριο κατοικίας είτε επαγγελματικό κτήριο. Μόνο με την εκπόνηση μιας εμπεριστατωμένης μελέτης θέρμανσης από έμπειρο Μηχανολόγο - Ηλεκτρολόγο Μηχανικό είναι δυνατόν να επιτευχθούν οι βασικοί στόχοι μιας εγκατάστασης θέρμανσης που είναι η κάλυψη των θερμικών αναγκών του εκάστοτε κτηρίου, η οικονομική λειτουργία της εγκατάστασης, η ποιότητα της κατασκευής, η πρόληψη λειτουργικών προβλημάτων και βλαβών και το βέλτιστο τεχνικοοικονομικά κόστος κατασκευής.

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ διαθέτοντας ένα πλήρως οργανωμένο και άριστα καταρτισμένο τμήμα ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, εκπονεί εδώ και πάνω απο 30 χρόνια μελέτες θέρμανσης - καλοριφέρ για πάσης φύσεως και μεγέθους κτήρια (σπίτια κάθε είδους, μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, πολυκατοικίες, βίλες, ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης, κτίρια γραφείων, σχολεία, και γενικότερα κτήρια εκπαίδευσης, κτίρια αθλητικών εγκαταστάσεων, κλειστά γήπεδα μπάσκετ και βόλευ, κλειστά κολυμβητήρια για θέρμανση χώρου και πισίνας, δημόσια κτήρια κ.λ.π)

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εκπονεί μελέτες θέρμανσης - καλοριφέρ που αφορούν όλους τους γνωστούς τύπους εγκαταστάσεων θέρμανσης και συγκεκριμένα :

 • Μονοσωλήνια συστήματα θέρμανσης με θερμαντικά σώματα και αυτονομία θέρμανσης, κατάλληλα για εφαρμογή σε κάθε νέο ή υφιστάμενο κτήριο στα πλαίσια ριζικής ανακαίνισης ή ανακατασκευής ή ενεργειακής αναβάθμισής του, σε συνδυασμό με κεντρικό λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή υγραερίου ή πέλλετ ή ξύλου, ατομικό λέβητα φυσικού αερίου ή υγραερίου ή πετρελαίου ή ηλεκτρικό, αντλία θερμότητας, ατομική μονάδα σόμπα-λέβητα ή τζάκι πελλέτ ή ξύλου.
 • Ενδοδαπέδια θέρμανση κατάλληλη για εφαρμογή σε κάθε νέο κτίριο ή υφιστάμενο κτήριο στα πλαίσια ριζικής ανακαίνισης ή ανακατασκευής ή ενεργειακής αναβάθμισής του, σε συνδυασμό με κεντρικό λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή υγραερίου ή πέλλετ ή ξύλου, ατομικό λέβητα φυσικού αερίου ή υγραερίου ή πετρελαίου ή ηλεκτρικό, αντλία θερμότητας , σύστημα με γεωθερμία και γεωθερμική αντλία θερμότητας, ατομική μονάδα σόμπα-λέβητα ή τζάκι πελλέτ ή ξύλου.
 • Συστήματα θέρμανσης με fan coils, κατάλληλα για εφαρμογή σε κάθε νέο κτίριο ή υφιστάμενο κτήριο στα πλαίσια ριζικής ανακαίνισης ή ανακατασκευής ή ενεργειακής αναβάθμισής του, σε συνδυασμό με κεντρικό λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή υγραερίου ή πέλλετ ή ξύλου, ατομικό λέβητα φυσικού αερίου ή υγραερίου ή πετρελαίου ή ηλεκτρικό, αντλία θερμότητας, σύστημα με γεωθερμία και γεωθερμική αντλία θερμότητας, ατομική μονάδα σόμπα-λέβητα ή τζάκι πελλέτ ή ξύλου.
 • Συστήματα θέρμανσης - κλιματισμού με fan coils, κατάλληλα για εφαρμογή σε κάθε νέο κτίριο ή υφιστάμενο κτήριο στα πλαίσια ριζικής ανακαίνισης ή ανακατασκευής ή ενεργειακής αναβάθμισής του σε συνδυασμό αντλία θερμότητας ή σύστημα με γεωθερμία και γεωθερμική αντλία θερμότητας.
 • Συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης – δροσισμού - κλιματισμού σε συνδυασμό με fan coils, κατάλληλα για εφαρμογή σε κάθε νέο κτίριο ή υφιστάμενο κτήριο στα πλαίσια ριζικής ανακαίνισης ή ανακατασκευής ή ενεργειακής αναβάθμισής του, σε συνδυασμό αντλία θερμότητας ή σύστημα με γεωθερμία και γεωθερμική αντλία θερμότητας.
 • Κλασσικά δυσωλήνια συστήματα θέρμανσης - καλοριφέρ με θερμαντικά σώματα, κατάλληλα για ανακαίνιση ή αυτονόμηση ή ενεργειακή αναβάθμιση παλαιών κτηρίων κατοικίας καθώς και για κτήρια εκπαίδευσης, σχολεία, κτήρια συνάθροισης κοινού, ιερούς ναούς, νοσοκομεία, ξενοδοχεία κ.λ.π) σε συνδυασμό με κεντρικό λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή υγραερίου ή πέλλετ ή ξύλου, ατομικό λέβητα φυσικού αερίου ή υγραερίου ή πετρελαίου ή ηλεκτρικό, αντλία θερμότητας, ατομική μονάδα σόμπα-λέβητα ή τζάκι πελλέτ ή ξύλου.

Με την 49731/2010 Απόφαση Υπουργού ΠΕΚΑ (ΦΕΚ 498 ΑΑΠ/23.11.2010) με την οποία τροποποιείται το άρθρο 25 του Κτιριοδομικού Κανονισμού (ΦΕΚ 380/Δ/1997) η εκπόνηση μελέτης θέρμανσης είναι υποχρεωτική στα πλαίσια της έκδοσης της οικοδομικής αδείας για όλα τα νέα αλλά και ριζικά ανακαινιζόμενα κτίρια πάνω από 50 τ.μ.

 

Για περιπτώσεις ανακατασκευής, εκσυγχρονισμού, ανακαίνισης ή ενεργειακής αναβάθμισης εγκατάστασης θέρμανσης υφιστάμενου κτηρίου η εκπόνηση μιας αξιόπισης μελέτης αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την κατασκευή μιας εγκατάστασης θέρμανσης:

 • Που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις.
 • Που να είναι ενεργειακά αποδοτική και θα διακρίνεται για το χαμηλό λειτουργικό της κόστος.
 • Που να τηρεί συγκριμένες και απόλυτα προσδιορισμένες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.
 • Που να διαθέτει υλικά υψηλής ποιότητας τα οποία δεν θα παρουσιάζουν τεχνικά προβλήματα και βλάβες.
 • Που να είναι αξιόπιστη και ασφαλής.
 • Που να έχει το βέλτιστο τεχνικοοικονομικά κόστος κατασκευής, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, την ασφάλεια και την αισθητική.

Σε όλες τις μελέτες θέρμανσης που εκπονούνται από την ΑΝΑΔΡΑΣΗ πρωταρχικό μέλημα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια η οικονομική λειτουργία της εκάστοτε εγκατάστασης θέρμανσης. Επίσης δίνουμε πάντα ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα αξιοπιστίας και ασφάλειας των εγκαταστάσεων, αισθητικής, άνεσης, αυτοματισμού λειτουργίας, επιλογής υλικών υψηλής ποιότητας, επιλογής συστημάτων θέρμανσης φιλικών προς το περιβάλλον καθώς και ευκολίας στην συντήρηση.

 

ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Η εκπόνηση των μελετών θέρμανσης από την ΑΝΑΔΡΑΣΗ γίνεται αποκλειστικά με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και την υποστήριξη σύγχρονου σχεδιαστικού και υπολογιστικού λογισμικού (INTELICAD,4M ADAPT, 4M AUTOFINE) καθώς και άλλων ειδικών προγραμμάτων επλογής εξοπλισμού των κατασκευαστικών οίκων που συνεργαζόμαστε. Τα σχέδια των μελετών παράγονται ηλεκτρονικά μέσω του σχεδιαστικού λογισμικού 4M AUTOFINE και εκτυπώνονται στα ψηφιακά plotter μας.

 

Σε κάθε μελέτη θέρμανσης που εκπονείται απο την ΑΝΑΔΡΑΣΗ περιλαμβάνονται τα εξής:

 • Αναλυτικό τεύχος υπολογισμών συντελεστών θερμοπερατότητας των δομικών στοιχείων.
 • Αναλυτικό τεύχος υπολογισμών θερμικών φορτίων και θερμικής ενεργειακής κατανάλωσης.
 • Αναλυτικό τεύχος υπολογισμού των δικτύων σωληνώσεων και επιλογής του απαιτούμενου εξοπλισμού (θερμαντικά σώματα, fan coils, ενδοδαπέδια θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, κυκλοφορητές, αντλίες θερμότητας, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, κυκλοφορητές, καπνοδόχοι, συστήματα ελέγχου και αυτοματισμού κ.λ.π (ανάλογα με τον τύπο της κάθε εγκατάστασης θέρμανσης).
 • Αναλυτικό τεύχος τεχνικής περιγραφής και τεχνικών προδιαγραφών της κατασκευής.
 • Πλήρες τεύχος με τον απαιτούμενο εξοπλισμό.
 • Τεύχος προσφοράς συνεργείου.
 • Πλήρη και αναλυτικά σχέδια των εγκαταστάσεων ( κατόψεις εγκαταστάσεων, κατακόρυφο διάγραμμα εγκατάστασης και λεβητοστασίου, ηλεκτρολογικά σχέδια λεβητοστασίου και αυτονομίας, κατασκευαστικές λεπτομέρειες).

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εκτός από την εκπόνηση της μελέτης θέρμανσης για οιανδήποτε είδος κτηρίου μπορεί να αναλάβει σε δεύτερη φάση είτε την πλήρη κατασκευή των εγκαταστάσεων θέρμανσης με τον κλειδί στο χέρι, προσφέροντας παράλληλα το σύνολο του απαιτούμενου εξοπλισμού και υλικών, είτε πρόκειται για εξοπλισμό θέρμανσης κατοικίας είτε πρόκειται εξοπλισμό θέρμανσης επαγγελματικού χώρου καθώς και όλες τις εργασίες κατασκευής είτε την επίβλεψη της κατασκευής, αν ο πελάτης επιθυμεί να αναθέσει το έργο σε δικό του εργολάβο.

 

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι σε περίπτωση ανάθεσης στην ΑΝΑΔΡΑΣΗ της υλοποίησης του έργου της κατασκευής των εγκαταστάσεων θέρμανσης με το κλειδί στο χέρι, η αμοιβή για την εκπόνηση της μελέτης θέρμανσης συμψηφίζεται πλήρως με το κόστος προμήθειας του εξοπλισμού και υλικών καθώς και το κόστος κατασκευής εργασιών. Στην ουσία δηλαδή, κατά την περίπτωση αυτή τόσο η μελέτη όσο και η επίβλεψη της κατασκευής παρέχονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ανεξάρτητα από το είδος και το μέγεθος του έργου.

 

Στα πλαίσια της επίβλεψης της κατασκευής μιας εγκατάστασης θέρμανσης η ΑΝΑΔΡΑΣΗ προβαίνει:

 • Στην οργάνωση του εργοταξίου.
 • Στην εγκατάσταση των συνεργείων στο έργο, διευκρινήσεις και επεξηγήσεις για την ορθή εφαρμογή των μελετών.
 • Στην παραλαβή και των ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο των υλικών και του εξοπλισμού.
 • Στην καθοδήγηση, παρακολούθηση και τον έλεγχο της εκτέλεσης των εργασιών των συνεργείων.
 • Στην πιστοποίηση των εργασιών των συνεργείων.
 • Στον έλεγχο των δοκιμών λειτουργίας των εγκαταστάσεων θέρμανσης.
 • Στην ποσοτική και ποιοτική παραλαβή του εκάστοτε έργου θέρμανσης.

Το πελατολόγιο της ΑΝΑΔΡΑΣΗ αποτελείται απο ένα σημαντικότατο αριθμό ιδιωτών και επιχειρήσεων που εμπιστεύτηκαν την εμπειρία, την γνώση και την εξειδίκευση της ΑΝΑΔΡΑΣΗ και μας ανέθεσαν την εκπόνηση της μελέτης θέρμανσης του κτιρίου τους.

Σε όλους αυτούς που επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μας τους έχουμε ανταποδώσει την εμπιστοσύνη τους, παρέχοντας τους μελέτες θέρμανσης που διακρίνονται για την τεχνική και επιστημονική τους αρτιότητα καθώς και για την πλήρη κατασκευαστική τους υφή, με αποτέλεσμα την κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων θέρμανσης υψηλής ποιότητας και αισθητικής, τεχνολογικής υπεροχής, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και χαμηλού κατασκευαστικού κόστους.

 

Αν ενδιαφέρεσθε για την εκπόνηση μελέτης θέρμανσης για οιανδήποτε έργο μπορείτε να επικοινωνήσετε τώρα μαζί μας στα τηλέφωνα 2106020152 καθώς και 6936020152 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας προκειμένου να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΑΣΗ (Πατήστε στις εικόνες για μεγένθυση)

 

ΜΕΛΕΤΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
μελετες ενδοδαπεδιας θερμανσης
μελετη θερμανσης
μελετες καλοριφερ

 

Επιστροφή