Εταιρία
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Πελάτες
Έργα
Συνεργάτες
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Sitemap
 

Δ.Παπανικολάου 12

19400 ΚΟΡΩΠΙ, ΑΤΤΙΚΗ

ΤΗΛ & ΦΑΞ: 210 6020152

GSM: 693 6020152

Email:

Μελέτες Πυρασφάλειας

μελετες πυρασφαλειας

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ αναλαμβάνει την μελέτη πυρασφάλειας (πυροπροστασίας) καθώς και την διεκπεραίωση της στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, για πάσης φύσεως επαγγελματικούς χώρους και δραστηριότητες (βιομηχανία, βιοτεχνία, εργοστάσιο, επαγγελματικό εργαστηρίο, κατάστημα , κτήριο γραφείων, συνεργείο αυτοκινήτων, ξενοδοχείο, φροντιστήριο, παιδικό σταθμού, αποθήκη , κτήριο logistics, χώρος συνάθροισης κοινού, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατορίο, καφενείο, καφετέρια, ταβέρνα, ψητοπωλείο, αρτοποιείο, καφέ μπαρ, κέντρο διασκέδασης, πιτσαρία, θέατρο, κινηματογράφος, χώρος αθλητικών εκδηλώσεων, αίθουσα εκδηλώσεων, catering, κ.λ.π)

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ διαθέτει πολύχρονη εμπειρία από το 1985 και έχει εκπονήσει και διεκπεραιώσει ένα πολύ σημαντικό αριθμό μελετών πυρασφάλειας για πάσης φύσεως και χρήσης κτηρία και επιχειρήσεις.

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εκπονεί κάθε είδους μελέτη πυρασφάλειας από τις πιο απλές εγκαταστάσεις μέχρι και τις πιο σύνθετες εγκαταστάσεις πυρόσβεσης, πυρανίχνευσης, ανίχνευσης εκρηκτικών μιγμάτων, αερίων, υγρεαερίων, αποθήκευσης καυσίμων κ.λ.π.

 

Εδικότερα η ΑΝΑΔΡΑΣΗ δύναται να αναλάβει:

 

ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

Μελέτες πυρασφάλειας που περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις πυρανίχνευσης με πυρανιχνευτές καπνού και θερμοδιαφορικούς, μπουτόν, σειρήνες, ανιχνευτές αερίων κ.λ.π διασυνδεδεμένα είτε σε συμβατικούς πίνακες πυρανίνευσης είτε σε ή διευθυνσιοδοτούμενους πίνακες πυρανίχνευσης .

 

 

 

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

Μελέτες πυρασφάλειας που περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις πυρανίχνευσης με πυρανιχνευτές καπνού και θερμοδιαφορικούς, διασυνδεδεμένους με πίνακες ενεργοποίησης συστημάτων κατάσβεσης, σειρήνες, πίνακες ανίχνευσης πυρκαγιάς και ενεργοποίησης συστημάτων κατάσβεσης.

 

 

 

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΕΡΙΩΝ

Μελέτες πυρασφάλειας που περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις ανίχνευσης εκρηκτικών αερίων κατάλληλες για ανίχνευση επικίνδυνων και εύφλεκτων πτητικών ουσιών (υγραερίο, φυσικό αέριο, αλκόολες, κετόνες, αμμωνία κ.λ.π.). σε βιομηχανικούς και επαγγελματικούς χώρους.

 

 

 

 

ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ

Μελέτες πυρασφάλειας που περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις πυρόσβεσης συστημάτων τοπικής εφαρμογής νέου τύπου Wet Chemical με πυρανιχνευτές και πίνακα ενεργοποίησης κατάσβεσης, σειρήνα κ.λ.π, κατάλληλα για κατάσβεση σε φούσκες επαγγελματικής κουζίνας σε εστιατόρια, κουζίνες ξενοδοχείων, σουβλατζίδικα, ψησταριές, ταβέρνες κ.λ.π.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

Μελέτες πυρασφάλειας που περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις πυρόσβεσης με αυτόματα υδροδοτικά αντλιτικά πυροσβεστικά συγκροτήματα νερού (αντλίες πυρόσβεσης) κατάλληλα για σύνδεση με υδραυλικά δίκτυα πυρόσβεσης με πυροσβεστικές φωλιές ή συστήματα καταιονισμού (sprinklers) νερού.

 

 

 

 

ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ CO2

Μελέτες πυρασφάλειας που περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις πυρόσβεσης μόνιμων συστημάτων ολικής κατάκλυσης με παραλληλισμένους πυροσβεστήρες CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) κατάλληλα για την πυρόσβεση ειδικών χώρων (ηλεκτροστάσια, χώροι υποσταθμών μέσης τάσης, χώροι αποθήκευσης επικίνδυνων και εύφλεκτων υλών κ.λ.π.

 

 

 

 

 

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εκτός από την εκπόνηση της μελέτης πυρασφάλειας μπορεί να αναλάβει σε δεύτερη φάση είτε την πλήρη κατασκευή του εκάστοτε συστήματος πυρανίχνευσης ή πυρόσβεσης με το κλειδί στο χέρι, προσφέροντας παράλληλα το σύνολο του απαιτούμενου εξοπλισμού πυρόσβεσης ή πυρανίχνευσης καθώς και όλες τις εργασίες για την πλήρη εγκατάσταση του είτε την επίβλεψη της κατασκευής των εγκαταστάσεων, αν ο πελάτης επιθυμεί να προμηθευτεί από κάπου αλλού τον εξοπλισμό ή να αναθέσει τις εργασίες κατασκευής σε δικό του εργολάβο.

 

Το πελατολόγιο της ΑΝΑΔΡΑΣΗ αποτελείται από παντός είδους επιχειρήσεις (βιομηχανικές, εμπορικές, καταστήματα, πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, παροχής υπηρεσιών, κατασκευαστικές εταιρείες, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, τεχνικά γραφεία αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών κ.λ.π.) που εμπιστεύτηκαν την εμπειρία, την γνώση και την εξειδίκευση της ΑΝΑΔΡΑΣΗ και μας ανέθεσαν την εκπόνηση της μελέτης πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων τους.

 

Σε όλους αυτούς που επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μας, τους έχουμε ανταποδώσει την εμπιστοσύνη τους, παρέχοντας τους μελέτες πυρασφάλειας που διακρίνονται για την τεχνική και επιστημονική τους αρτιότητα καθώς και για την πλήρη κατασκευαστική τους υφή, με αποτέλεσμα την κατασκευή εγκαταστάσεων πυρασφάλειας που αφενός καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις της Ελληνικής Νομοθεσίας καθώς και των Ελληνικών, Ευρωπαϊκών και διεθνών standard πυρασφάλειας (ΕΛΟΤ ΕΝ 54, ΕΛΟΤ ΕΝ 54-11, ΕΛΟΤ ΕΝ 54-23 ΕΛΟΤ ΕΝ 12845, ΕΛΟΤ ΕΝ 12259, ΕΛΟΤ CEN/TS 14972, ΕΛΟΤ CEN/TS 14816, ΕΛΟΤ EN 12416, ΕΛΟΤ EN 13565, ΕΛΟΤ ΕΝ 15004, ΕΛΟΤ CEN/TR 15276, ISO 15779, Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 2451/1986 NFPA κ.λ.π.) και αφετέρου διασφαλίζουν με αξιοπιστία τα κτήρια, τον εξοπλισμό, τα τυχόν περιεχόμενα εμπορεύματα καθώς και την προστασία των εργαζόμενων και των συναλλασσομένων σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγίας.

 

Για την εκπόνηση και την διεκπεραίωση στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία της μελέτης πυραφάλειας για την επιχείρηση σας μπορείτε να επικοινωνήσετε τώρα μαζί μας στα τηλέφωνα 2106020152 ή 6936020152 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας.

 

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ   ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ   ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

μελετες πυρανιχνευσης   μελετες πυροσβεσης   μελετη πυροπροστασιας

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ...

Πυρασφάλεια υπό ανέγερση κτιρίων ή κτιρίων κατασκευασμένων μετά το 1988 .

Για όλα τα υπό ανέγερση κτίρια καθώς και για όσα κτήρια έχουν κατασκευαστεί μετά από το θεσμοθέτηση του Κανονισμού Πυρασφάλειας Κτιρίων το 1988, η μελέτη πυρασφάλειας (παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας) υποβάλλεται μαζί με τις υπόλοιπες μελέτες της οικοδομικής άδειας στις αρμόδιες υπηρεσίες (πολεοδομία και πυροσβεστική υπηρεσία).

 

Το πιστοποιητικό πυροπροστασίας χορηγείται σε αυτές τις περιπτώσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπό την προϋπόθεση ότι έχει αποπερατωθεί πλήρως το κτίριο, δεν έχουν γίνει αρχιτεκτονικές αλλαγές στην διαρρύθμιση και έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν πλήρως όλα τα προβλεπόμενα μέσα παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας. Η χορήγηση του πιστοποιητικού ανάλογα με την χρήση του κτιρίου γίνεται είτε κατόπιν αυτοψίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και υπευθύνων δηλώσεων του μηχανικού και των προμηθευτών και εγκαταστατών των εγκατασταθέντων συστημάτων πυρασφάλειας, είτε μόνο μέσω υπευθύνων δηλώσεων του μηχανικού και των προμηθευτών και εγκαταστατών των εγκατασταθέντων συστημάτων πυρασφάλειας.

Για ποιες κατηγορίες δραστηριοτήτων που ιδρύονται σε υφιστάμενα κτίρια κατασκευασμένα πριν από το 1988 είναι υποχρεωτική η υποβολή Μελέτης Πυρασφάλειας και η έκδοση πιστοποιητικού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ;

Η Υποβολή Μελέτης Πυρασφάλειας και η λήψη πιστοποιητικού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι υποχρεωτική για τις κάτωθι δραστηριότητες που εγκαθίστανται ή είναι εγκατεστημένες σε κτίρια υφιστάμενα προ του 1988:

 • Αίθουσες συνάθροισης κοινού (εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες, καφετέριες, καφενεία, σνακ μπαρ, κέντρα διασκέδασης παντός τύπου, θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες παντός είδους εκδηλώσεων, σχολεία, φροντιστήρια, χώροι εκθέσεων, χώροι συναυλιών, χώροι αναμονής συγκοινωνιακών μέσων, αίθουσες γυμναστικής, χορού ή άθλησης, γήπεδα, ιεροί ναοί).
 • Απλά εμπορικά καταστήματα και πολυαγορές πάσης φύσεως.
 • Αποθηκευτικοί χώροι.
 • Ξενοδοχεία.
 • Γκαράζ υπόγεια και υπέργεια.
 • Πρατήρια καυσίμων.
 • Μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων (γηροκομεία).
 • Ιατρεία και πολυιατρεία.
 • Εγκαταστάσεις διανομής και εμπορίας υγρών καυσίμων.

Περιοχές στις οποίες η ΑΝΑΔΡΑΣΗ δύναται να αναλάβει την εκπόνηση μελετών πυρασφάλειας

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ δύναται να ανταποκριθεί σε οιανδήποτε ζήτηση για μελέτη πυρασφάλειας απο όλη την Ελληνική Επικράτεια.

 

Ειδικότερα σε ότι αφορά την διεκπεραίωση της εκάστοτε μελέτης στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία η ΑΝΑΔΡΑΣΗ δύναται να καλύψει:

 • Περιοχές εντός του λεκανοπεδίου Αττικής (Κορωπί, Παιανία, Σπάτα, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Καλύβια, Κερατέα, Λαύριο, Σαρωνίδα, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη, Παλλήνη, Πικέρμι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Αχαρνές, Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Σμύρνη, Ηλιούπολη, Μαρούσι, Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Παλαιό Φάληρο, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Πειραιάς, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα, Μέγαρα, Μαγούλα κ.λ.π).
 • Όμορες με τον νομό Αττικής περιοχές όπως Στερέα Ελλάδα (Θήβα, Σχηματάρι, Χαλκίδα, Κάρυστος, Μαρμάρι, Στύρα, Ερέτρια, Λιβαδειά, Λαμία κ.λ.π), Πελοπόνησος (Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Αίγιο ), Κυκλάδες (Άνδρος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Τζιά, Κύθνος, Σίφνος, Σέριφος, Μήλος, Σαντορίνη, Ίος κ.λ.π).

Σε άλλες περιοχές ανα την Ελληνική Επικράτεια η ΑΝΑΔΡΑΣΗ δύναται να αναλάβει μόνο την εκπόνηση της μελέτης πυρασφάλειας ενώ η διεκπεραίωση μπορεί να γίνει και απο τον ίδιο τον εκάστοτε πελάτη προκειμένου αυτός να μην επωμιστεί το υψηλό κόστος μετακίνησης τεχνικού μας απο την έδρα μας προς την έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή που υπάγεται.

 

Επιστροφή