Πολιτική Απορρήτου

Περισσότερα ΔΕΧΟΜΑΙ
Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας:
Εγγραφείτε εδώ

εγκαταστασεις γεωθερμιας

Εγκαταστάσεις Γεωθερμίας

Εγκαταστάσεις Γεωθερμίας

H ΑΝΑΔΡΑΣΗ αναλαμβάνει Εγκαταστάσεις Γεωθερμίας για Θέρμανση με Γεωθερμία και αποτελεί μια από τις πλέον αξιόπιστες και έμπειρες τεχνικές εταιρείες στην κατασκευή Εγκαταστάσεων Γεωθερμίας, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες (μελέτη , έκδοση άδειας, κατασκευή, προμήθεια εξοπλισμού, τεχνική υποστήριξη, συντήρηση) για εγκαταστάσεις σε κτήρια κάθε είδους (κατοικίες, πολυκατοικίες, επαγγελματικά κτήρια, ξενοδοχεία κ.λ.π), διαθέτοντας ένα πλήρως οργανωμένο και άριστα καταρτισμένο Τμήμα Κατασκευής Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων αποτελούμενο από Μηχανολόγους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς με πολυετή εμπειρία καθώς και έμπειρα και άριστα καταρτισμένα και οργανωμένα συνεργεία (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, γεωτρυπανιστές κ.λ.π ) τα οποία διαθέτουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει από πλευράς μηχανικού εξοπλισμού και εργαλείων.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εγγυάται για μια ασφαλή και αξιόπιστη εγκατάσταση θέρμανσης γεωθερμίας που θα κατασκευαστεί από τα εξειδικευμένα συνεργεία της με βάση εμπεριστατωμένη και σοβαρή μελέτη γεωθερμίας, θα είναι απόλυτα σύμφωνη με τους κανονισμούς, θα διαθέτει αξιόπιστο εξοπλισμό και υλικά και προ παντός θα λειτουργεί πολύ οικονομικά.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ με βασικό εφόδιο την πολυετή εμπειρία της από το 1986 στον τομέα της Θέρμανσης και σε συνδυασμό με την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των Μηχανικών της και των Τεχνικών της σε νέες σύγχρονες και εξελιγμένες τεχνικές και μεθόδους καθώς και με σημαντικές επενδύσεις που γίνονται συνεχώς σε μηχανικό εξοπλισμό και εργαλεία δύναται να προσφέρει Εγκαταστάσεις Θέρμανσης Γεωθερμίας που καλύπτουν απόλυτα τις παραπάνω απαιτήσεις και ανάγκες και πραγματικά μπορούν να κάνουν την διαφορά επιτυγχάνοντας :

 • Βέλτιστες συνθήκες θερμικής άνεσης.
 • Μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλό λειτουργικό κόστος.
 • Υψηλά επίπεδα αυτοματισμού τόσο για την ευκολία χειρισμών και εξυπηρετήσεων όσο και για την καταγραφή και τον έλεγχος των ενεργειακών καταναλώσεων.
 • Βέλτιστη λειτουργικότητα.
 • Υψηλή αισθητική.
 • Ποιοτική και οικονομική κατασκευή (value for money).
 • Υψηλή τεχνολογική στάθμη που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.
 • Πλήρης εναρμόνιση στις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις.
 • Επιλογή αξιόπιστου εξοπλισμού.
 • Ευκολία στην λειτουργία, στην χρήση και στην συντήρηση.
 • Προστασία του περιβάλλοντος και πράσινο οικολογικό αποτύπωμα.

Με την ανάθεση της υλοποίησης της Εγκατάστασης Γεωθερμίας στην ΑΝΑΔΡΑΣΗ για την θέρμανση οιανδήποτε κτηρίου διασφαλίζετε:

 • Αξιόπιστη και σίγουρη εγκατάσταση πλήρως ασφαλή και χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα δυσλειτουργίας και απαιτήσεις συνεχών συντηρήσεων και επισκευών.
 • Αξιόπιστο και ποιοτικό εξοπλισμό και υλικά κατασκευής των εγκαταστάσεων τα οποία έχουν επιλεγεί με βάση την πολυετή γνώση και εμπειρία μας, ώστε να ανταποκρίνονται πραγματικά σε αυτό που ζητούν οι πελάτες μας ‘’ ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΕΓΓΥΗΣΗ-ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ-AFTER SALES’’.
 • Πλήρη και καθολική τεχνική υποστήριξη για την εγκατάσταση, την ρύθμιση, την λειτουργία και το Service.

H εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας για την θέρμανση τόσο σε νέα όσο και σε υφιστάμενα κτήρια αποτελεί κορυφαία επιλογή, η οποία διασφαλίζει το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος σε σχέση με όλα τα άλλα συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν συμβατικά καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, αερόψυκτη αντλία θερμότητας, πέλλετ κ.λ.π)

Τα Συστήματα Γεωθερμίας είναι δυνατόν να συνδυαστούν σε όλους τους τύπους συστημάτων θέρμανσης (θέρμανση με θερμαντικά σώματα, ενδοδαπέδια θέρμανση), καθώς επίσης και με συστήματα ψύξης - θέρμανσης με τερματικές μονάδες νερού (FanCoils , κλιματιστικές μονάδες νερού κ.λ.π.)

Ο υψηλότερος βαθμός απόδοσης και η μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος εμφανίζεται σε συστήματα που συνδυάζουν την λειτουργία των συστημάτων γεωθερμίας είτε με ενδοδαπέδια θέρμανση είτε με εγκαταστάσεις ψύξης - θέρμανσης με FanCoils. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα συστήματα αυτά λειτουργούν με νερό πολύ χαμηλότερης θερμοκρασίας από αυτή που απαιτούν τα συστήματα θέρμανσης με θερμαντικά σώματα . Αυτό συνεπάγεται λειτουργία των γεωθερμικών συστημάτων με πολύ υψηλότερο βαθμό απόδοσης και φυσικά χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση, μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και πολύ μικρό λειτουργικό κόστος.

Τα συστήματα θέρμανσης με γεωθερμία συνίστανται επί το πλείστον για μονοκατοικίες καθώς και σε επαγγελματικούς χώρους (ξενοδοχεία, καταστήματα, γραφεία, παιδικούς σταθμούς κ.λ.π)

Τα Συστήματα Γεωθερμίας συνίστανται από τα εξής :

Τον Γεωθερμικό Εναλλάκτη

εγκαταστασεις γεωθερμιας
Εγκαταστάσεις Γεωθερμίας- Οριζόντιος Γεωθερμικός Εναλλάκτης: Click this image to zoom
εγκατασταση γεωθερμιας
Εγκατάσταση Γεωθερμίας - κατακόρυφος Γεωθερμικός Εναλλάκτης: Click this image to zoom

Γεωθερμικός Εναλλάκτης

Ο Γεωθερμικός Εναλλάκτης είναι ένα δίκτυο σωληνώσεων που τοποθετείται μέσα στο έδαφος και εντός του οποίου κυκλοφορεί νερό. Το νερό που κυκλοφορεί μέσα σε αυτό το δίκτυο σωληνώσεων, το χειμώνα απορροφά θερμότητα από την γη και την μεταφέρει μέσω της γεωθερμικής αντλίας θερμότητας στο κτίριο που επιθυμούμε να ζεστάνουμε ενώ το καλοκαίρι, αν επιθυμούμε η εγκατάσταση μας να διαθέτει και κλιματισμό ή δροσισμό, μεταφέρει στην γη την θερμότητα που απορροφά η γεωθερμική αντλία θερμότητας από τους κλιματιζόμενους χώρους του κτιρίου.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες συστημάτων γεωθερμικών εναλλακτών :

Γεωθερμικός Εναλλάκτης για Γεωθερμικά Συστήματα Ανοικτού Κυκλώματος

Στα γεωθερμικά συστήματα ανοικτού κυκλώματος το μέσο μεταφοράς της θερμότητας είναι το νερό το οποίο αντλείται από κάποια γεώτρηση ή πηγάδι ή ακόμα και λίμνη ή θάλασσα και επανεισάγεται πάλι σε άλλο σημείο από αυτό που έγινε ή άντληση. Τα συστήματα αυτά είναι τα περισσότερο οικονομικά από πλευράς κατασκευής αλλά έχουν μικρότερο βαθμό απόδοσης σε σχέση με τα συστήματα γεωθερμίας κλειστού κυκλώματος.

Γεωθερμικός Εναλλάκτης για Γεωθερμικά Συστήματα Κλειστού Κυκλώματος

Στα γεωθερμικά συστήματα κλειστού κυκλώματος το μέσο μεταφοράς θερμότητας είναι το νερό ανακυκλοφορεί στην γεωθερμική αντλία θερμότητας διερχόμενο από ένα σύστημα σωληνώσεων που είναι θαμμένες στο έδαφος.

Υπάρχουν δύο τύποι γεωθερμικών εναλλακτών κλειστού κυκλώματος:

 • Τα κλειστάοριζόντια γεωθερμικά συστήματα - οριζόντιοι γεωθερμικοί εναλλάκτεςόπου οι σωληνώσεις τοποθετούνται σε οριζόντια διάταξη και σε μικρό βάθος κάτω από το έδαφος (1-1,5 m) και για την ανάπτυξη των οποίων απαιτείται η ύπαρξη μεγάλου περιβάλλοντος χώρου ο οποίος δεν πρέπει να διαθέτει φυτά που θα δημιουργούν σκιά (υψηλά δέντρα ή πυκνή χαμηλή βλάστηση)
 • Τα κλειστά κατακόρυφα γεωθερμικά συστήματα - κατακόρυφοι γεωθερμικοί εναλλάκτεςπου βρίσκουν εφαρμογές σε περιπτώσεις έλλειψης επαρκούς περιβάλλοντος χώρου και στα οποία για την τοποθέτηση των σωληνώσεων απαιτείται η διάνοιξη γεωτρήσεων βάθους έως και 100 m

Την Γεωθερμική Αντλία Θερμότητας

εγκατασταση γεωθερμικης αντλιας θερμοτητας
Εγκατάσταση Μηχαμοστασίου Γεωθερμικής Αντλίας Θερμότητας:Click this image to zoom
αντλιες θερμοτητας γεωθερμιας
Αντλίες Θερμότητας Γεωθερμίας: Click this image to zoom
μηχανοστασιο εγκαταστασης γεωθερμιας
Εγκατάσταση Γεωθερμίας - Αντλία Θερμότητας Γεωθερμίας: Click this image to zoom

Γεωθερμική Αντλία Θερμότητας

H Γεωθερμική Αντλία Θερμότητας είναι συσκευή με την βοήθεια της οποίας γίνεται η μεταφορά θερμότητας από και προς τον γεωεναλλάκτη.

Η συσκευή αυτή λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα και καταναλώνει πολύ μικρά ποσά ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό οφείλεται στον εξαιρετικά υψηλό βαθμό απόδοσης που διαθέτει (COP όπως ονομάζεται) και ο οποίος κυμαίνεται από το 4 έως το 4,5.

Αυτό σημαίνει ότι μία γεωθερμική αντλία θερμότητας που έχει βαθμό απόδοσης π.χ COP=4,5 για κάθε Κwh ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει, αποδίδει 4,5 Kwh θερμικής ενέργειας.

Ο βαθμός απόδοσης της γεωθερμικής αντλίας θερμότητας δεν είναι σταθερός και μεταβάλλεται ανάλογα με τις διάφορες συνθήκες λειτουργίας (θερμοκρασία εδάφους και θερμοκρασία του νερού που κυκλοφορεί στην εγκατάσταση θέρμανσης) . Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του εδάφους και όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία του νερού στη εγκατάσταση θέρμανσης τόσο υψηλότερος γίνεται ο βαθμός απόδοσης της αντλίας θερμότητας και τόσο οικονομικότερη η λειτουργία του συστήματος θέρμανσης.

Για τον λόγο αυτό τα συστήματα θέρμανσης με χαμηλή θερμοκρασία νερού όπως είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση και θέρμανση με FanCoils είναι τα πλέον κατάλληλα για να λειτουργούν με μια εγκατάσταση γεωθερμίας.

Για να προσεγγίσουμε ακόμα περισσότερο τα οφέλη που έχουμε από μια εγκατάσταση γεωθερμίας καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε για τους υπολογισμούς της ενεργειακής απόδοσης τον μέσο ολικό εποχικό συντελεστή επίδοσης (SCOP) που για γεωθερμικές αντλίες θερμότητας που λειτουργούν με συστήματα θέρμανσης χαμηλών θερμοκρασιών είναι περίπου 5,1 που σημαίνει ότι για κάθε 1 Kwh ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει το σύστημα παράγονται 5,1 Kwh θερμικής ενέργειας.

Για την κατασκευή των εγκαταστάσεων γεωθερμίας απαιτείται υποχρεωτικά από τον νόμο εκπόνηση ειδικής ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης γεωθερμίας καθώς και έκδοση άδειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης των κατά τόπους περιφερειών, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (Δ9Β,Δ/Φ166/οικ 13068/ΓΔΦΠ2488/ΦΕΚ 1249/24-62009).

Οι εγκαταστάσεις γεωθερμίας αποτελούν σοβαρές μηχανολογικές εφαρμογές που διέπονται από αυστηρή νομοθεσία και κανονισμούς. Η μελέτη και η κατασκευή τους απαιτεί ειδικές γνώσεις και μεγάλη εμπειρία.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εκτός των υπηρεσιών Κατασκευής Εγκαταστάσεων Θέρμανσης με Γεωθερμία προφέρει την μελέτη της εγκατάστασης γεωθερμίας, την έκδοση της απαιτούμενης άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας για την γεωθερμία από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της οικείας Περιφέρειας, την μελέτη των εγκαταστάσεων θέρμανσης ή και κλιματισμού οι οποίες θα εξυπηρετηθούν από την εγκατάσταση γεωθερμία καθώς και τον απαιτούμενο εξοπλισμό (γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, Fan Coils, συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης , κυκλοφορητές, υλικά σωληνώσεων, αυτοματισμούς αυτονομίας και εξοικονόμησης ενέργειας κ.λ.π ) παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη λύση θέρμανσης με γεωθερμία στον εκάστοτε πελάτη με την εγγύηση , την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία μιας εταιρείας με πάνω από 35 χρόνια στο τομέα της Θέρμανσης.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ για την κατασκευή των Εγκαταστάσεων Γεωθερμίας χρησιμοποιεί και προσφέρει μέσω του Εμπορικού Τμήματος Εξοπλισμό Θέρμανσης με Γεωθερμία και Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας των πλέον επώνυμων κατασκευαστικών οίκων ( Climaveneta, Daikin, Willo, Grundfos, Tiemme, Trane, Daikin, Rehaou κ.λ.π) οι οποίες έχουν επιλεγεί με βάση την πολυετή γνώση και εμπειρία μας, ώστε να ανταποκρίνονται πραγματικά σε αυτό που επιζητούν οι πελάτες μας :

ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ - ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ - AFTER SALES

Πελάτες της ΑΝΑΔΡΑΣΗ είναι ιδιώτες καθώς και επιχειρήσεις κάθε είδους (βιομηχανικές, εμπορικές, τουριστικές, παροχής υπηρεσιών, τεχνικές και κατασκευαστικές οικοδομικών έργων, επαγγελματίες) καθώς και τεχνικά γραφεία Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, που όλα αυτά τα χρόνια εμπιστεύτηκαν την ΑΝΑΔΡΑΣΗ και με τους οποίος έχουν οικοδομηθεί μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης.

Χρήσιμες Πληροφορίες