Πολιτική Απορρήτου

Περισσότερα ΔΕΧΟΜΑΙ
Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας:
Εγγραφείτε εδώ

αυτονομια εγκαταστασεων θερμανσης

Αυτονομία Εγκαταστάσεων Θέρμανσης

Αυτονομία Εγκαταστάσεων Θέρμανσης

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ διαθέτοντας πάνω από 35 χρόνια εμπειρία στον τομέα της Θέρμανσης προσφέρει ολοκληρωμένες και αξιόπιστες λύσεις για αυτονομία θέρμανσης είτε για μεμονωμένα διαμερίσματα πολυκατοικίας είτε για το σύνολο των διαμερισμάτων αν η πολυκατοικία είναι παλαιά και δεν διαθέτει από κατασκευής της ένα ενιαίο σύστημα κεντρικής αυτονομίας θέρμανσης.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω των γνωστών προβλημάτων, υπάρχει έντονη ζήτηση είτε για την πλήρη αυτονόμη θέρμανση διαμερισμάτων πολυκατοικιών αποκοπή από τα κεντρικά συστήματα θέρμανσης είτε για την εγκατάσταση κεντρικών συστημάτων αυτονομίας μέσω των οποίων θα είναι δυνατή αφενός η αυτόνομη λειτουργία του κάθε διαμερίσματος σε μια κεντρική εγκατάσταση και αφετέρου η χρέωση του στις κοινόχρηστες δαπάνες με βάση την θερμική ενέργεια που έχει πραγματικά καταναλώσει.

Τα βασικά ερωτήματα που μπαίνουν είναι τι λύσεις υπάρχουν και κατά πόσον αυτές είναι αξιόπιστες.

Η κατάλληλη λύση για το εκάστοτε κτήριο εξαρτάται κυρίως από τους εξής παράγοντες :

 • Από την δομή και τον εξοπλισμό της υφιστάμενης εγκατάστασης θέρμανσης της πολυκατοικίας.
 • Από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις.
 • Από την απαίτηση για πλήρη αυτονόμηση από το κεντρικό σύστημα ή για δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας με την διατήρηση του κεντρικού συστήματος θέρμανσης.

Λύσεις Αυτονομίας Θέρμανσης

Πλήρης Αυτόνομη
Θέρμανση

αυτονομη θερμανση αεριου
Αυτόνομη Θέρμανση - Επίτοιχοι Λέβητες Αερίου ( Φυσικού Αερίου - Υγραερίου): Click this image to zoom
αυτονομη θερμανση αντλιες θερμοτητας
Αυτόνομη Θέρμανση - Αντλία Θερμότητας: Click this image to zoom
αυτονομη θερμανση πετρελαιου
Αυτόνομη Θέρμανση - Ατομικός Λέβητας Πετρελαίου: Click this image to zoom

Πλήρης Αυτόνομη Θέρμανση

Αν πρόκειται για πλήρη αυτονόμηση του διαμερίσματος από το κεντρικό σύστημα και τροφοδοσία του από άλλη ατομική πηγή θερμότητας θα πρέπει το διαμέρισμα που πρόκειται να αυτονομηθεί είτε να διαθέτει δικό του εσωτερικό δίκτυο διανομής του ζεστού νερού στα θερμαντικά σώματα είτε αν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και η τροφοδοσία των θερμαντικών σωμάτων γίνεται μέσω κατακόρυφων στηλών σωληνώσεων, να κατασκευαστεί νέο ατομικό δίκτυο σωληνώσεων διανομής εντός του διαμερίσματος.

Στις περιπτώσεις αυτές το ατομικό δίκτυο σωληνώσεων του διαμερίσματος θα συνδεθεί με μια νέα πηγή θερμότητας που μπορεί να είναι είναι:

 • Ένα σύστημα με αντλία θερμότητας η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε κάποιο μπαλκόνι.
 • Ένα σύστημα με επίτοιχο λέβητα φυσικού αερίου που και αυτός μπορεί να εγκατασταθεί είτε σε μπαλκόνι είτε σε εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος και εφόσον φυσικά η περιοχή που βρίσκεται το διαμέρισμα διαθέτει δημόσιο δίκτυο φυσικού αερίου.
 • Ένα σύστημα με υδρόθερμο ενεργειακό τζάκι με ξύλο ή πέλλετ που θα συνδεθεί με τα δίκτυο των θερμαντικών σωμάτων και εφόσον φυσικά υπάρχει υφιστάμενη καπνοδόχος ή είναι εφικτή η κατασκευή της σε περίπτωση που δεν υπάρχει .
 • Ένα σύστημα με υδρόθερμη μονάδα πέλλετ τύπου σόμπας που θα συνδεθεί με τα δίκτυο των θερμαντικών σωμάτων και εφόσον φυσικά υπάρχει υφιστάμενη καπνοδόχος ή είναι εφικτή η κατασκευή της σε περίπτωση που δεν υπάρχει.
 • Ένα σύστημα με επίτοιχο λέβητα αερίου που μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαλκόνι σε συνδυασμό με εγκατάσταση υγραερίου μέσω συστοιχίας φιαλών και υπό την προϋπόθεση ότι είναι εφικτή η έκδοση της απαραίτητης άδειας από την πολεοδομία.
 • Ένα σύστημα με ατομικό λέβητα πετρελαίου τύπου που μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος υπό την προϋπόθεση ότι υφίστανται κατάλληλοι χώροι για την τοποθέτηση του και την εγκατάσταση μιας μικρής δεξαμενής πετρελαίου καθώς και υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτει υπάρχουσα καπνοδόχο ή είναι εφικτή η κατασκευή της σε περίπτωση που δεν υπάρχει.

Η επιλογή της κατάλληλης λύσης εξαρτάται αφενός από τα χρήματα που μπορεί να διατεθούν και αφετέρου από τις επικρατούσες συνθήκες. Προκειμένου να επιλεγεί η βέλτιστη τεχνικοοικονομικά αλλά και λειτουργικά λύση απαιτείται επί τόπου αυτοψία καθώς και εκπόνηση μηχανολογικής μελέτης.

Κεντρικά Συστήματα Αυτονομίας Θέρμανσης

Κατάλληλα για παλαιές Πολυκατοικίες

αυτονομια θερμανσης πολυκατοικιας
Ολοκληρωμένα Συστήματα Αυτονομίας Θέρμανσης Διαμερισμάτων Πολυκατοικιών: Click this image to zoom
αυτονομια θερμανσης διαμερισματων
Ασύρματοι Θερμιδομετρητές Αυτονομίας Θέρμανσης Παλαιών Πολυκατοικιών: Click this image to zoom
θεροστατικη κεφαλη σωματος
Θερμοστατικές Κεφαλές Θερμαντικών Σωμάτων: Click this image to zoom
συστημα αντισταθμισης θερμανσης
Σύστημα Αντιστάθμισης - Αυτονομία Θέρμανσης Παλαιάς Πολυκατοικίας : Click this image to zoom
τετραοδη βανα αναμειξεως
Τετράοδη Βάνα Αναμείξεως Λεβητοστασίου - Αυτονομία Θέρμανσης Παλαιάς Πολυκατοικίας: Click this image to zoom
αντισταθμιση λεβητα
Ηλεκτρονική Αντιστάθμιση Λέβητα Παλαιάς Πολυκατοικίας: Click this image to zoom
συστηματα αντισταθμισης λεβητοστασιων
Ολοκληρωμένο Σύστημα Αντιστάθμισης Αυτονομία Διαμερισμάτων Παλαιάς Πολυκατοικίας : Click this image to zoom

Δείτε εδώ σχετικό Video μας στο YOUTUBE σχετικό με την Αυτονομία Θέρμανσης

Κεντρικά Συστήματα Αυτονομίας Θέρμανσης

Σε παλαιές πολυκατοικίες που δεν διαθέτουν σύστημα αυτονομίας και καταγραφής της κατανάλωσης του κάθε διαμερίσματος και επιθυμούν να εγκαταστήσουν κάτι τέτοιο υπάρχει λύση με την εγκατάσταση ενός ασύρματου συστήματος αυτονόμησης της κάθε ιδιοκτησίας καθώς και πλήρους θερμοδομέτρησης (καταγραφής των θερμικών καταναλώσεων της κάθε μιας ξεχωριστά) . Για την τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος πρώτα από όλα απαιτείται να συμφωνήσουν όλοι ανεξαιρέτως οι ιδιοκτήτες των επιμέρους ιδιοκτησιών δια της γενικής τους συνέλευσης.

Τα συστήματα αυτά είναι πλήρη και ολοκληρωμένα συστήματα αυτονόμησης της κάθε ιδιοκτησίας καθώς και πλήρους θερμοδομέτρησης - καταγραφής των θερμικών καταναλώσεων της κάθε μιας. Το πιο σημαντικό είναι ότι για την εγκατάσταση τους δεν απαιτούνται σοβαρές παρεμβάσεις στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις τόσο εντός των διαμερισμάτων όσο και στο λεβητοστάσιο αφού τα συστήματα αυτά είναι πλήρως ασύρματα και δουλεύουν με κοινές μπαταρίες χωρίς την απαίτηση καλωδιώσεων.

Οι υποχρεωτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται τόσο σε επίπεδο διαμερίσματος όσο και σε επίπεδο λεβητοστασίου είναι μηδαμινές, αφού η δομή του όλου συστήματος θέρμανσης (λέβητας, καυστήρας, δοχείο διαστολής, κυκλοφορητής, θερμαντικά σώματα, σωληνώσεις δικτύων θέρμανσης κ.λ.π) παραμένουν ως έχουν είτε πρόκειται για εγκατάσταση με πετρέλαιο είτε πρόκειται για εγκατάσταση που καταναλώνει φυσικό αέριο.
Ειδικότερα οι υποχρεωτικές παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν εντός του κάθε διαμερίσματος είναι :

 • Η αντικατάσταση του επάνω διακόπτη του κάθε θερμαντικού σώματος με ένα θερμοστατικό διακόπτη, πάνω στον οποίο θα προσαρμοσθεί μια θερμοστατική κεφαλή υγρού στοιχείου, η οποία δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να ανοίγει και να κλείνει ανεξάρτητα το κάθε θερμαντικό σώμα καθώς και να ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία του κάθε χώρου ξεχωριστά. Δηλαδή, το κάθε θερμαντικό σώμα μπορεί να απομονωθεί πλήρως από το σύστημα και να μην καταναλώνει καμία ενέργεια είτε όταν ο χρήστης αποφασίσει να το απομονώσει κλείνοντας το χειροκίνητα είτε όταν ό χώρος φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί από τον χρήστη.
 • Η τοποθέτηση στην μπροστινή πλευρά του κάθε θερμαντικού σώματος ενός ψηφιακού θερμιδομετρητή επαφής, για την καταγραφή της θερμικής ενέργειας που καταναλώνει το κάθε σώμα ξεχωριστά. Ο θερμιδομετρητής, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να είναι αδύνατη η παραβίαση του, διαθέτει μια ειδική ασφάλεια μιάς χρήσης, η οποία, σε περίπτωση που προσπαθήσει κάποιος να την παραβιάσει ή να βγάλει τον θερμιδομετρητή από την βάση του, αυτή σπάει και έτσι είναι αδύνατη η επανατοποθέτησή του και η επαναλειτουργία του. Ταυτόχρονα καταγράφεται στην μνήμη του η ημερομηνία και η ώρα της παραβίασης, προκειμένου να ενημερωθεί ο διαχειριστής. Μετά από τυχόν τέτοιο περιστατικό απαιτείται αντικατάσταση της εν λόγω ασφάλειας και τότε μόνο θα επαναλειτουργήσει ο θερμιδομετρητής.
 • Σε ότι αφορά το λεβητοστάσιο η μόνη υποχρεωτική παρέμβαση είναι η τοποθέτηση μιας βαλβίδας διαφορικής πίεσης στις κεντρικές σωληνώσεις, προκειμένου σε περίπτωση χαμηλής ζήτησης θέρμανσης (έχουν κλείσει δηλαδή αρκετά σώματα στο κτίριο) να μην δημιουργούνται προβλήματα υπερπίεσης στο υδραυλικό δίκτυο της εγκατάστασης, αφού ο κυκλοφορητής θα συνεχίζει να δουλεύει.

Τώρα αν υπάρχει απαίτηση για μια πιο ολοκληρωμένη λύση που θα διασφαλίζει παράλληλα και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας τότε μπορεί αντί για την τοποθέτηση βαλβίδας διαφορικής πίεσης να τοποθετηθεί στις κεντρικές σωληνώσεις της εγκατάστασης τετραόδη βάνα αναμείξεως σε συνδυασμό με μια μονάδα ψηφιακής αντιστάθμισης καθώς και να αντικατασταθεί ο υπάρχον κυκλοφορητής με ένα νέο ηλεκτρονικό κυκλοφορητή inverter. Το σύστημα αυτό διασφαλίζει, σε συνδυασμό με το ασύρματο σύστημα αυτόνομης θέρμανσης και καταμέτρησης που θα εγκαταστήσουμε, συνολική εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να φτάσει μέχρι και 30% και ταυτόχρονα πλήρη αυτόματη λειτουργία της εγκατάστασης θέρμανσης, χωρίς να χρειάζεται να παρέμβει κανένας προκειμένου να την θέσει σε λειτουργία.

Τρόπος λειτουργίας

Ο τρόπος λειτουργίας της εγκατάστασης θέρμανσης μπορεί ή να παραμείνει όπως ήταν, δηλαδή είτε να την θέτει σε λειτουργία ο διαχειριστής χειροκίνητα τις συγκεκριμένες περιόδους που έχουν συμφωνηθεί από την γενική συνέλευση είτε μέσω κεντρικού χρονοδιακόπτη αν υπάρχει ή να λειτουργεί αυτόματα μέσω του συστήματος αντιστάθμισης αν φυσικά υφίσταται ή έχει τοποθετηθεί κάτι τέτοιο.

Πέραν αυτού ο κάθε χρήστης αποφασίζει αυτός να απομονώσει κάποιο θερμαντικό σώμα που βρίσκεται στο διαμέρισμα του ή ακόμα και όλα τα σώματα ή να ρυθμίσει έτσι τους θερμοστατικούς διακόπτες των θερμαντικών σωμάτων του διαμερίσματος του ώστε όταν η θερμοκρασία του χώρου φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα, ο εκάστοτε θερμοστατικός διακόπτης θα απομονώσει το αντίστοιχο θερμαντικό σώμα. Τότε ο θεμιδομετρητής που είναι τοποθετημένος πάνω σε αυτό το θερμαντικό σώμα παύει αυτόματα να καταγράφει θερμική ενέργεια και φυσικά ο χρήστης παύει να χρεώνεται.

Η καταμέτρηση της καταναλισκόμενης ενέργειας γίνεται ανά διαστήματα (συνήθως 3-4 φορές ανά έτος) και κατόπιν συμφωνίας με την διαχείριση του κτηρίου, από ειδικό συνεργάτη μας, που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό. Για να γίνει η καταμέτρηση δεν απαιτείται ο καταμετρητής να εισέλθει στο κτίριο. Μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και έξω από το κτίριο. Ο καταμετρητής λοιπόν, μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού που διαθέτει, συλλέγει όλες τις καταγεγραμμένες στην μνήμη των θεμιδομετρητών καταναλώσεις θερμικής ενέργειας καθώς και άλλα δεδομένα όπως απόπειρες παραβίασης του συστήματος κ.λ.π και κατόπιν αναγνωρίζοντας τους κωδικούς των θεμιδομετρητών των θερμαντικών σωμάτων της κάθε ιδιοκτησίας, επιμερίζει την συνολική πραγματική κατανάλωση ενέργειας ανά ιδιοκτησία.. Έτσι προβαίνει στην έκδοση του πίνακα κατανομής δαπανών θέρμανσης τον οποίο και παραδίδει στον διαχειριστή, προκειμένου εκείνος να δώσει τα στοιχεία των καταναλώσεων θερμικής ενέργειας στην αρμόδια για την έκδοση των κοινοχρήστων εταιρεία.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι προφανές ότι ο κάθε ένοικος ή ιδιοκτήτης έχει τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας της θέρμανσης του διαμερίσματός του, μπορεί να την ανοίγει και να την κλείνει όποτε αυτός θέλει, να την ρυθμίζει σε ότι θερμοκρασία θέλει, να την περιορίζει όπως θέλει επιλεκτικά, ακόμα και ανά χώρο και το κυριότερο να χρεώνεται για αυτό που ακριβώς έχει καταναλώσει και ταυτόχρονα να εξοικονομεί ενέργεια, αφού η θέρμανση πλέον δεν θα δουλεύει ανεξέλεγκτα καθώς, μόλις ο κάθε χώρος φτάσει στην επιθυμητή από τον χρήστη θερμοκρασία ρύθμισης, ο θερμοστατικός διακόπτης θα απομονώσει από το σύστημα θέρμανσης το συγκεκριμένο σώμα , ο θερμιδομετρητής θα σταματήσει την καταγραφή της κατανάλωσης θερμικής ενέργειας και φυσικά ο χρήστης θα πάψει να χρεώνεται.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ προσφέρει αξιόπιστες λύσει αυτόνομης θέρμανσης είτε για την αυτονόμηση ενός διαμερίσματος από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης μιας πολυκατοικίας είτε για την εφαρμογή ενός συστήματος αυτονομίας για το σύνολο των διαμερισμάτων και αποτελεί ένα προνομιακό συνεργάτη με γνώση, πάνω από 35 χρόνια εμπειρία, οργάνωση και αξιοπιστία που μπορεί να παρέχει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών και προϊόντων των πιο αξιόπιστων Ευρωπαϊκών εργοστασίων που αφορούν την εγκατάσταση ενός συστήματος για αυτονομία θέρμανσης σε παλαιές πολυκατοικίες (αυτόνομη - ατομική θέρμανση σε διαμέρισμα ή κεντρικό ασύρματο σύστημα αυτονομίας για παλιά πολυκατοικία) που περιλαμβάνει την προμήθεια του απαιτούμενου υποχρεωτικού ή προαιρετικού εξοπλισμού (ατομικοί λέβητες αερίου, πετρελαίου, υγραερίου, θερμοστατικοί διακόπτες, θερμοστατικές κεφαλές, θερμιδομετρητές, σύστημα αντιστάθμισης , τετράοδη βάνα αναμείξεως, κυκλοφορητής inverter κ.λ.π), την πλήρη εγκατάσταση και ρύθμιση, την θέση σε λειτουργία, την τεχνική υποστήριξη και την αναλυτική ενημέρωση των χρηστών.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ για την κατασκευή των Εγκαταστάσεων Αυτονομίας Θέρμανσης χρησιμοποιεί και προσφέρει μέσω του Εμπορικού Τμήματος της εξοπλισμούς και προϊόντα για Εγκαταστάσεις Αυτονομίας Θέρμανσης των πλέον επώνυμων κατασκευαστικών οίκων ( Baltur, Ariston, Chaffoteaux, Viessmann, Mavil, Saturn, Climaveneta, Daikin, LG, Mitsubishi Electric, Siemens κ.λ.π) τα οποία έχουν επιλεγεί με βάση την πολυετή γνώση και εμπειρία μας, ώστε να ανταποκρίνονται πραγματικά σε αυτό που επιζητούν οι πελάτες μας :

ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ - ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ - AFTER SALES

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ δύναται να ανταποκριθεί σε οιανδήποτε ζήτηση Εγκατάστασης Αυτονομίας Θέρμανσης:

 • Στο σύνολο των περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής (Κορωπί, Παιανία, Σπάτα, Σταυρός, Γλυκά Νερά, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Καλύβια, Λαγονήσι, Κερατέα, Λαύριο, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Βάρκιζα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Παλλήνη, Πικέρμι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Αχαρνές, Ωρωπός, Καπανδρίτι, Διόνυσος, Γέρακας, Ανθούσα κ.λ.π).
 • Στο σύνολο των περιοχών της Περιφέρειας Αθηνών (Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Παπάγου, Χολαργός, Δάφνη, Υμηττός, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Λυκόβρυση, Πεύκη, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Νέα Σμύρνη, Ηλιούπολη, Ηράκλειο, Μαρούσι, Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Παλαιό Φάληρο, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση κ.λ.π).
 • Στο σύνολο των περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και Πειραιώς (Πειραιάς, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα, Μέγαρα, Μαγούλα κ.λ.π)

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ έχει καταξιωθεί στον τομέα των Εγκαταστάσεων Αυτονομίας Θέρμανσης μέσω ενός σημαντικού αριθμού έργων που έχει να επιδείξει από το 1986 μέχρι και σήμερα.

Πελάτες της ΑΝΑΔΡΑΣΗ είναι ιδιώτες καθώς και επιχειρήσεις κάθε είδους καθώς και τεχνικά γραφεία Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, που όλα αυτά τα χρόνια εμπιστεύτηκαν την ΑΝΑΔΡΑΣΗ και με τους οποίος έχουν οικοδομηθεί μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης