Εταιρία
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Πελάτες
Έργα
Συνεργάτες
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Sitemap
 

Δ.Παπανικολάου 12

19400 ΚΟΡΩΠΙ, ΑΤΤΙΚΗ

ΤΗΛ & ΦΑΞ: 210 6020152

GSM: 693 6020152

Email:

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα

αυτονομα φωτοβολταικα

Τα αυτόνομα φωτοβολταικά συστήματα μπορούν να παρέχουν εντελώς δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια απο τον ήλιο σε εγκαταστάσεις όπου είτε υπάρχει αδυναμία τροφοδοσίας από το ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ (απομακρυσμένες κατοικίες και αγροτικές εγκαταστάσεις) είτε υπάρχει απαίτηση για πλήρη απεξάρτηση μιας εγκατάστασης από τους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ.

 

Προκειμένου να επιλεγεί το κατάλληλο αυτόνομο φωτοβολταικό σύστημα απαιτείται υποχρεωτικά να εκπονηθεί μια μελέτη σχετικά με τις ανάγκες που επιθυμεί κάποιος να καλύψει με αυτό, ώστε με βάση αυτές να υπολογισθεί η κατάλληλη ισχύς του συστήματος και των inverters, η χωρητικότητα των μπαταριών καθώς και πιθανόν άλλες βοηθητικές πηγές για την διεύρυνση της αυτονομίας της εγκατάστασης (π.χ ανεμογεννήτρια) ή την κάλυψη των αναγκών σε έκατακτες περιπτώσεις (ηλεκτρογεννήτρια).

 

αυτονομα φωτοβολταικα συστηματα

Στα αυτόνομα φωτοβολταικά συστήματα το παραγόμενο απο τα φωτοβολταικά πάνελ ηλεκτρικό ρεύμα αποθηκεύεται σε ηλεκτρικούς συσσωρευτές (μπαταρίες) και κατόπιν παρέχεται στις διάφορες καταναλώσεις αφού πρώτα μετασχηματιστεί σε εναλλασόμενο ρεύμα μέσω του inverter. Η ύπαρξη μπαταριών είναι απαραίτητη, προκειμένου η παραγόμενη απο τα φωτοβολταικά πάνελ ενέργεια να αποθηκεύεται και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της νύχτας ή κατά την διάρκεια ημερών με μικρή ή καθόλου ηλιοφάνεια. Τα συστήματα αυτά εκτός από τα φωτοβολταϊκά πάνελ τον inverter και τις μπαταρίες περιλαμβάνουν υποχρεωτικά και ένα σύστημα ελέγχου της φόρτισης των μπαταριών.

 

Μια εκδοχή των αυτόνομων φωτοβολταικών συστημάτων είναι και τα υβριδικά φωτοβολταικά συστήματα.

 

Ένα υβριδικό αυτόνομο φωτοβολταικό σύστημα περιλαμβάνει:

 • Τα φωτοβολταϊκά πάνελ.
 • Τις μπαταρίες για αποθήκευση τις ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Τον ελεγκτή φόρτισης των μπαταριών.
 • Τον μετατροπέα της τάσης από συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο.
 • Πιθανόν μια συμπληρωματική εναλλακτική πηγή ανανεώσιμης ενέργειας (π.χ μια ανεμογεννήτρια)
 • Μια μικρή συμβατική και καθαρά υποστηρικτική μονάδα συμβατικής ενέργειας (γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος)
 • Αυτόματο μεταγωγέα για την δυνατότητα αυτόματης μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η ενεργειακή επάρκεια της εγκατάστασης.
υβριδικα φωτοβολταικα συστηματα

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος η εγκατάσταση ενός υβριδικού αυτόνομου φωτοβολταικού συστήματος δημιουργεί τις προϋποθέσεις, εφόσον φυσικά μελετηθεί και σχεδιαστεί πολύ καλά και σε συνδυασμό και με άλλες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας (ηλιακό σύστημα ή ηλιακός θερμοσίφωνας για παραγωγή ζεστού νερού, θέρμανση με πέλλετ ή υγραέριο ή ξύλα, μαγείρεμα με υγραέριο ή ξύλα, φωτισμός με λαμπτήρες led, αυτοματισμοί εξοικονόμησης ενέργειας κ.λ.π) για την πλήρη απεξάρτηση από κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Τα αυτόνομα φωτοβολταικά συστήματα μπορούν να εγκαταστάθουν σε κάθε μορφή κατοικίας (μονοκατοικία, διπλοκατοικία κ.λ.π) ή μικρής επιχείρησης (κατάστημα, μικρή βιοτεχνία κ.λ.π). Είναι όμως αρκετά δύσκολο να εγκατασταθούν για την τροφοδοσία διαμερίσματος σε πολυκατοικία.

 

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ προσφέρει ολοκληρωμένα έργα, μελέτη, εξοπλισμό (φωτοβολταικά πάνελ, βάσεις φωτοβολταικών, inverters, μπαταρίες, φορτιστές μπαταριών, κ.λ.π), εγκατάσταση και πλήρη τεχνική υποτήριξη για Αυτόνομα και Υβριδικά Φωτοβολταικά Συστήματα σε κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.

 

Επισημένουμε ότι η ΑΝΑΔΡΑΣΗ για το κάθε υπό κατασκευή Αυτόνομο ή Υβριδικό Φωτοβολταικό Σύστημα εκπονεί μελέτη ανάλυσης των ενεργειακών απαιτήσεων για τον ακριβή προσδιορισμό του απαιτούμενου εξοπλισμού καθώς και πλήρη κατασκευαστική μελέτη πριν από την έναρξη των εργασιών και χωρίς κανένα επί πλέον κόστος.

 

Με την εκπόνηση της μελέτης των ενεργειακών αναγκών καθώς και την εκπόνηση της πλήρους κατασκευαστικής μελέτης διασφαλίζουμε:

 • Την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού που δύναται να καλύψει τις πραγματικές ενεργειακές απαιτήσεις με το βέλτιστο τεχνικοοικονομικά κόστος.
 • Την μεγιστοποίηση του ενεργειακού και κατά συνέπεια οικονομικού οφέλους των πελατών μας.
 • Την κατασκευαστική αρτιότητα του έργου, αφού λαμβάνονται υπόψη οι υφιστάμενες ειδικές συνθήκες και προδιαγράφονται με απόλυτη ακρίβεια όλες οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες και τα χρησιμοποιούμενα υλικά, προκειμένου τα συνεργεία, ακολουθώντας της με ακρίβεια να πετύχουν το καλύτερο δυνατόν κατασκευαστικό αποτέλεσμα ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της κατασκευής, η ασφάλεια του φωτοβολταικού συστήματος αλλά και η ασφάλεια του κτιρίου πάνω στο οποίο εδράζεται αυτό.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο καθένας που επιθυμεί να εγκαταστήσει ένα αυτόνομο ή υβριδικό φωτοβολταϊκό σύστημα ότι βασικοί του στόχοι πρέπει να είναι:

 • Η μέγιστη ενεργειακή απόδοση εις τρόπο ώστε να αποφύγει κατά το μέγιστον δυνατόν την χρήση συμαβτικών πηγών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας .
 • Η μακροχρόνια και χωρίς προβλήματα και συνεχείς βλάβες και απαίτηση συνεχών συντήρσεων λειτουργία του.
 • Η μεγάλη διάρκεια ζωής όχι μόνο του εξοπλισμού αλλά και της ίδιας της εγκατάστασης .
 • Η ασφάλεια της ίδιας της εγκατάστασης και η προστασία της από βλάβες και φυσικά φαινόμενα.
 • Η δική του ασφάλεια αφού η εγκατάσταση των φωτοβολταικών συστημάτων δε παύει να είναι μία ηλεκτρολογική εγκατάσταση υψηλής συνεχούς τάσης.
 • Η ασφάλεια της δομικής κατασκευής (στέγη, ταράτσα του σπιτιού) αφού μία κακότεχνη και χωρίς προσεκτική κατασκευαστική μελέτη εγκατάσταση δύναται να προξενήσει βλάβες και ζημιές πολύ δύσκολα επισκευάσιμες.

Όλα αυτά μπορούν να τα προσφέρουν με αξιοπιστία μόνο εξειδικευμένες εταιρείες με πολυετή εμπειρία στον τομέα των Ηλεκτρομηχανολογικών και Ενεργειακών Εφαρμογών και η ΑΝΑΔΡΑΣΗ σαφώς αποτελεί μια απο τις λιγοστές εταιρείες που διαθέτουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

 

Πάγιος στόχος της ΑΝΑΔΡΑΣΗ είναι η παράδοση αυτόνομων ή υβριδικών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων οι οποίες αφενός θα διασφαλίζουν πλήρη απεξάρτηση απο κάθε λογαριασμό ρεύματος και αφετέρου θα διαθέτουν υψηλή ποιότητα, εγγυημένη απόδοση και μακροχρόνια απροβλημάτιστη λειτουργία ώστε αυτή να καταστεί πραγματικά σημείο αναφοράς προστιθέμενης αξίας για τον συμπολίτη μας που θα επενδύσει τα χρήματα του σε αυτήν.

 

Για την επίτευξη του στόχου της ΑΝΑΔΡΑΣΗ βασίζεται :

 • Στο ανθρώπινο δυναμικό της που αποτελείται από μηχανικούς καθώς και τεχνικούς με πλούσια μελετητική και κατασκευαστική εμπειρία με επικεφαλής τον Δ/ντα και ιδιοκτήτη της επιχείρησης Παναγιώτη Ε. Τόλια Ηλεκτρολόγο Μηχανικό από το 1983, κάτοχο Εργοληπτικού Πτυχίου (ΜΕΚ) 3ης τάξεως για Ηλεκτρομηχανολογικά και Ενεργειακά Έργα.
 • Στην συνεργασία της με τους σημαντικότερους κατασκευαστικούς οίκους εξοπλισμού φωτοβολταικών συστημάτων (φωτοβολταικά πάνελ, inverters, βάσεις, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, συστήματα γειώσεων και αντικεραυνικής προστασίας, συστήματα ασφαλείας συναγερμού και παρακολούθησης φωτοβολταικών εγκαταστάσεων κ.λ.π)
 • Στην δυνατότητα της για πλήρη και αυτοδύναμη διεκπεραίωση όλων των φάσεων της εγκατάστασης οιανδήποτε αυτόνομου ή υβριδικού φωτοβολταϊκού συστήματος, χωρίς άλλους ενδιάμεσους, από την φάση της προμελέτης και της κατασκευαστικής μελέτης μέχρι το στάδιο της προμήθειας του απαιτούμενου εξοπλισμού της κατασκευής και της παράδοσης σε πλήρη λειτουργία με το κλειδί στο χέρι.
αυτονομα φωτοφολταιικα εγκαταστασεις αυτονομο φωτοβολταικο εγκατασταση
inverter αυτονομων φωτοβολταικων φορτιστες μπαταριων φωτοβολταικων μπαταριες φωτοβολταικων

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ αναλαμβάνει την υλοποίηση της πλήρους κατασκευής και παράδοσης με το κελιδί στο χέρι οιασδήποτε εγκατάστασης αυτόνομου ή υβριδικού φωτοβολταικού συστήματος βρίσκεται:

 • Στο σύνολο των περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής (Κορωπί, Παιανία, Σπάτα, Σταυρός, Γλυκά Νερά, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Καλύβια, Λαγονήσι, Κερατέα, Λαύριο, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Βάρκιζα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Παλλήνη, Πικέρμι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Αχαρνές, Ωρωπός, Καπανδρίτι, Διόνυσος, Γέρακας, Ανθούσα κ.λ.π).
 • Στο σύνολο των περιοχών της Περιφέρειας Αθηνών (Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Παπάγου, Χολαργός, Δάφνη, Υμηττός, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Πεντέλη, Μελίσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Λυκόβρυση, Πεύκη, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Νέα Σμύρνη, Ηλιούπολη, Ηράκλειο, Μαρούσι, Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Παλαιό Φάληρο, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση κ.λ.π).
 • Στο σύνολο των περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και Πειραιώς (Πειραιάς, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα, Μέγαρα, Μαγούλα κ.λ.π).
 • Σε όμορες με τον νομό Αττικής περιοχές (Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Πελοπόνησος, Κυκλάδες).

Καλέστε τώρα στα τηλέφωνα 2106020152 - 6936020152 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας με την ζήτηση σας:

 

Επιστροφή