Πολιτική Απορρήτου

Περισσότερα ΔΕΧΟΜΑΙ
Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας:
Εγγραφείτε εδώ

μελετες ηλεκτρολογικων εγκαταστασεων

Μελέτες
Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων

Μελέτες Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εκπονεί εδώ και πάνω από 35 χρόνια Μελέτες Ηλεκτρολογικών – Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων για πάσης φύσεως και μεγέθους κτήρια (κατοικίες, πολυκατοικίες, επαγγελματικά κτήρια, ξενοδοχεία, καταστήματα , κτήρια γραφείων, βιομηχανίες και βιοτεχνίες, σχολεία και γενικότερα κτήρια εκπαίδευσης, κτήρια αθλητικών εγκαταστάσεων, κλειστά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, κλειστά) διαθέτοντας ένα πλήρως οργανωμένο και άριστα καταρτισμένο Τεχνικό Γραφείο Ηλεκτρομηχανολογικών Μελετών

Οι αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις των σύγχρονων κτηρίων τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά την ηλεκτρολογική τους υποστήριξη σε συνδυασμό με τα σημαντικά επιτεύγματα στην ηλεκτρολογική και ηλεκτρονική τεχνολογία έχουν καταστήσει αυτές πραγματικά την καρδιά της λειτουργίας του κάθε σύγχρονου κτηρίου. Αρχιτεκτονικός φωτισμός, αυτόματος έλεγχος φωτισμού και ντιμάρισμα, αυξημένες θέσεις ρευματοληψίας, υπολογιστές και τηλεπικοινωνίες , εξυπηρετήσεις αυτοματισμού, συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης, απαιτήσεις έξυπνων λειτουργιών, οπτικοακουστικά μέσα και συστήματα ήχου και εικόνας , προστασία από πυρκαγιά, από κεραυνούς και υπερτάσεις που μπορούν να καταστρέψουν εκτός από το κτήριο τόσο τις ηλεκτρολογικές υποδομές του όσο και την πληθώρα ευαίσθητων ηλεκτρονικών συσκευών που διαθέτουν τα σύγχρονα κτήρια, απαιτήσεις για υποστήριξη νέων σύγχρονων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων που ενσωματώνονται στα σύγχρονα κτήρια (θέρμανση, κλιματισμός, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φωτοβολταϊκά, αντλίες θερμότητας), εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλό λειτουργικό κόστος, συμμόρφωση με νέους πολύ αυστηρότερους κανονισμούς που ισχύουν, είναι πλέον αυτονόητα για κάθε νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση αλλά και για κάθε ριζική ανακαίνιση της.

Όλα αυτά καθιστούν επιτακτική ανάγκη τη ύπαρξη μια αναλυτικής, αξιόπιστης και τεχνολογικά προηγμένης ηλεκτρολογικής μελέτης και σχεδιασμού που πλέον δεν μπορεί να γίνει από έναν απλό ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη παρά μόνο από ένα έμπειρο και πολύ καλά ενημερωμένο πάνω στις σύγχρονες ηλεκτρολογικές απαιτήσεις και κανονισμούς Μηχανολόγο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

Σε αυτές τις απαιτήσεις και τις ανάγκες δύναται να ανταποκριθεί με απόλυτη αξιοπιστία ηΑΝΑΔΡΑΣΗ η οποία έχοντας ως βασικά εφόδια την πολυετή εμπειρία της από το 1986 στον τομέα των Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων τόσο σε επίπεδο Μελέτης όσο και σε επίπεδο Κατασκευής και σε συνδυασμό με την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση σε νέες σύγχρονες και εξελιγμένες τεχνικές και μεθόδους καθώς και με σημαντικές επενδύσεις που γίνονται συνεχώς σε προηγμένα λογισμικά σχεδιασμού σύγχρονων Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων, δύναται να προσφέρει Μελέτες Ηλεκτρολογικών που καλύπτουν απόλυτα τις παραπάνω απαιτήσεις και ανάγκες και πραγματικά μπορούν να κάνουν την διαφορά βάζοντας τις βάσεις για τη κατασκευή μιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης θα :

 • Ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις ανάγκες ηλεκτρολογικής υποστήριξης των κτηρίων.
 • Θα διασφαλίζει βέλτιστες συνθήκες ασφάλειας σύμφωνα με τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά στάνταρ και κανονισμούς.
 • Είναι ενεργειακά αποδοτική και θα διακρίνεται για το χαμηλό λειτουργικό της κόστος.
 • Είναι πλήρως εναρμονισμένη στις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις
 • Τηρεί συγκεκριμένες και απόλυτα προσδιορισμένες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.
 • Διαθέτει ηλεκτρολογικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας και βέλτιστης ενεργειακής στάθμης ο οποίος δεν θα παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα και βλάβες και θα λειτουργεί αποδοτικά και οικονομικά
 • Είναι αξιόπιστη και ασφαλής.
 • Έχει το βέλτιστο τεχνικοοικονομικά κόστος κατασκευής, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, την ασφάλεια και την αισθητική (value for money).
 • Διαθέτει υψηλά επίπεδα εξυπηρετήσεων καθώς και αυτοματισμού, και ελέγχου.
 • Διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και θα έχει πράσινο οικολογικό αποτύπωμα

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ δύναται να ανταποκριθεί σε οιανδήποτε ζήτηση Ηλεκτρολογικής Μελέτης ηλεκτρικής εγκατάστασης από την πιο απλή έως και την πιο σύνθετη και απαιτητική εφαρμογή εκπονώντας Ηλεκτρολογικές Μελέτες που αφορούν όλους τους γνωστούς τύπους ηλεκτρικών εγκαταστάσεων όπως :

Συμβατικές Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις χαμηλής τάσης κτηρίων & γενικότερα κτιριακών έργων (φωτισμός - κίνηση – συμβατικός αυτοματισμός).

μελετες ηλεκτρολογικων κατοικιων
Μελέτες Ηλεκτρολογικών Κατοικιών : Click this image to zoom
μελετες ηλεκτρικων εγκαταστασεων
Μελέτες Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων - ΣχεδιασμόςΗλεκτρικών Πινάκων: Click this image to zoom
μελετες επαγγελματικων ηλεκτρικων εγκαταστασεων
Μελέτες Επαγγελματικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων: Click this image to zoom
ηλεκτρολογικες μελετες
Μελέτες Ηλεκτρολογικών Επαγγελματικών Κτηρίων και Κτηρίων Γραφείων: Click this image to zoom

Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις τύπου bus - έξυπνο σπίτι τεχνικής EIB/KNX .

μελετες ηλεκτρολογικων - εξυπνο σπιτι
Intext Image: Click this image to zoom

Βιομηχανικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις ( κίνηση και εφαρμογές συμβατικού αυτοματισμού καθώς και αυτοματισμού με PLC ).

μελετες βιομηχανικων ηλεκτρικων εγκαταστασεων
Μελέτες Βιομηχανικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων: Click this image to zoom
μελετες βιομηχανικων ηλεκτρικων πινακων
Μελέτες Βιομηχανικών Ηλεκτρικών Πινάκων: Click this image to zoom

Εγκαταστάσεις Συστημάτων Αντικεραυνικής Προστασίας - αλεξικέραυνα - συστήματα προστασίας από υπερτάσεις.

μελετες - αλεξικεραυνων - αντικεραυνικης προστασιας
Μελέτες Αλεξικέραυνων - Αντικεραυνικής Προστασίας: Click this image to zoom

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Υποσταθμών Μέσης Τάσης.

μελετες υποσταθμων μεσης τασης
Μελέτες Ηλεκτρικών Υποσταθμών Μέσης Τάσης: Click this image to zoom

Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ασθενών Ρευμάτων

Δίκτυα υπολογιστών, δομημένη καλωδίωση, οπτικές ίνες, τηλεφωνικά κέντρα, συστήματα ασφαλείας και συναγερμού, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, κάμερες, CCTV, συστήματα ήχου μονοφωνικά P.A ανακοινώσεων και στερεοφωνικά, θυροτηλέφωνα, θυροτηλεόραση, κεντρική και δορυφορική κεραία, συστήματα ελέγχου εισόδου, access control κ.λ.π.

μελετες δομημενης καλωδιωσης
Μελέτες Δομημένης Καλωδίωσης: Click this image to zoom
μελετες συστηματων ασφαλειας
Μελέτες Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων Συστημάτων Ασφαλείας και Παρακολούθησης (CCTV): Click this image to zoom

Ειδικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις για την σύνδεση εξοπλισμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Αυτόνομα και διασυνδεδεμένα φωτοβολταϊκά συστήματα, ανεμογεννήτριες κ.λ.π.)

μελετες εγκαταστασης φωτοβολταικων
Μελέτες Εγκατάστασης Φωτοβολταικών : Click this image to zoom
ηλεκτρολογικες μελετες φωτοβολταικων
Ηλεκτρολογικές Μελέτες Φωτοβολταικών: Click this image to zoom

Εγκαταστάσεις Συστημάτων Γείωσης

Θεμελιακή γείωση, περιμετρική γείωση, τριγωνικές γειώσεις, γειώσεις τύπου X με πλάκες κ.λ.π).

μελετες θεμελιακης γειωσης
Μελέτες Θεμελιακής Γείωσης - Μελέτες Γειώσεων Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων :Click this image to zoom

Η εκπόνηση ηλεκτρολογικής μελέτης σύμφωνα με την 49731/2010 Απόφαση Υπουργού ΠΕΚΑ (ΦΕΚ 498 ΑΑΠ/23.11.2010) με την οποία τροποποιείται το άρθρο 25 του Κτιριοδομικού Κανονισμού (ΦΕΚ 380/Δ/1997) είναι υποχρεωτική στα πλαίσια της έκδοσης της οικοδομικής αδείας για όλα τα νέα αλλά και ριζικά ανακαινιζόμενα κτίρια πάνω από 50 τ.μ. Είναι όμως επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή κάθε σοβαρού ηλεκτρολογικού έργου, ανεξάρτητα αν για αυτό απαιτείται έκδοση οικοδομικής αδείας ή όχι καθώς μόνο μέσω μιας αξιόπιστης ηλεκτρολογικής μελέτης είναι δυνατόν να κατασκευαστούν ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις κτηρίων και εγκαταστάσεων .

Η μελέτη και ο σχεδιασμός των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων οιανδήποτε έργου έχει ως βασικούς σκοπούς :

 • Την πλήρη αποτύπωση σε σχέδια των σημείων όλων των ηλεκτρικών καταναλώσεων και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας (φωτιστικά, ρευματοδότες, ηλεκτρικοί πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές και κινητήρες, μετρητές, μετασχηματιστές, εξοπλισμός συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κ.λ.π) καθώς και των σημείων των συσκευών ασφαλείας (εξοπλισμός συστημάτων γείωσης και αντικεραυνικής προστασίας, εξοπλισμός συστημάτων πυρασφαλείας και συστημάτων ασφαλείας, τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, εξοπλισμός δομημένης καλωδιώσης κ.λ.π.).
 • Τον υπολογισμό και την επιλογή των απαιτούμενων ηλεκτρολογικών καλωδιώσεων για την διασύνδεση του παραπάνω αναφερόμενου εξοπλισμού.
 • Την πλήρη αποτύπωση σε σχέδια των διαδρομών των ηλεκτρικών καλωδιώσεων καθώς και του τρόπου κατασκευής και προστασίας των ηλεκτρικών δικτύων.
 • Τον υπολογισμό και την επιλογή του απαιτούμενου εξοπλισμού προστασίας, ασφαλείας και αυτοματισμού και τον σχεδιασμό των ηλεκτρικών πινάκων διανομής φορτίων, κίνησης και αυτοματισμού.
 • Τον σαφή προσδιορισμό και τις τεχνικές προδιαγραφές του απαιτούμενου εξοπλισμού και υλικών.
 • Την περιγραφή του απαιτούμενου τρόπου κατασκευής των εγκαταστάσεων.

Η εκπόνηση των ηλεκτρολογικών μελετών από την ΑΝΑΔΡΑΣΗ γίνεται αποκλειστικά με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και την υποστήριξη σύγχρονου σχεδιαστικού και υπολογιστικού λογισμικού (INTELICAD, 4M ADAPT, 4M AUTOFINE, EPLAN ). Τα σχέδια των μελετών παράγονται ηλεκτρονικά μέσω του σχεδιαστικού λογισμικού 4M AUTOFINE και εκτυπώνονται στα ψηφιακά plotter μας.

Όλες οι μελέτες ηλεκτρικών εγκαταστάσεων που εκπονούνται από την ΑΝΑΔΡΑΣΗ περιλαμβάνουν κατ' ελάχιστο τα εξής:

 • Αναλυτικό τεύχος υπολογισμών εγκαταστάσεων ισχυρών ρευμάτων και επιλογής διατομών καλωδίων και ασφαλιστικών διατάξεων ηλεκτρικών πινάκων.
 • Αναλυτικό τεύχος τεχνικής περιγραφής και τεχνικών προδιαγραφών της κατασκευής.• Πλήρες τεύχος με τον απαιτούμενο εξοπλισμό και υλικά.
 • Τεύχος προσφοράς συνεργείου.
 • Πλήρη και αναλυτικά σχέδια των εγκαταστάσεων (κατόψεις εγκαταστάσεων, μονογραμμικά σχέδια ηλεκτρικών πινάκων, λειτουργικά σχέδια ηλεκτρικών πινάκων σε περιπτώσεις κίνησης και αυτοματισμού, κατασκευαστικές λεπτομέρειες).

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εκτός από την εκπόνηση της ηλεκτρολογικής μελέτης ενός έργου μπορεί να αναλάβει και την πλήρη κατασκευή των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, προσφέροντας το σύνολο του απαιτούμενου εξοπλισμού και υλικών καθώς και όλες τις εργασίες κατασκευής είτε την επίβλεψη της κατασκευής των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, αν ο πελάτης επιθυμεί να αναθέσει τις ηλεκτρολογικές εργασίες σε δικό του εργολάβο.

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό αριθμό Ηλεκτρολογικών Μελετών που έχει εκπονήσει από το 1986 μέχρι και σήμερα.

Πελάτες της ΑΝΑΔΡΑΣΗ είναι ιδιώτες καθώς και επιχειρήσεις κάθε είδους (βιομηχανικές, εμπορικές, τουριστικές, παροχής υπηρεσιών, τεχνικές και κατασκευαστικές οικοδομικών έργων, επαγγελματίες) καθώς και τεχνικά γραφεία Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, που όλα αυτά τα χρόνια εμπιστεύτηκαν την ΑΝΑΔΡΑΣΗ και με τους οποίος έχουν οικοδομηθεί μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης .

Δείτε εδώ κάποια δείγματα μελετών τής Ανάδραση