Εταιρία
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Πελάτες
Έργα
Συνεργάτες
Πληροφορίες
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Sitemap
 

Δ.Παπανικολάου 12

19400 ΚΟΡΩΠΙ, ΑΤΤΙΚΗ

ΤΗΛ & ΦΑΞ: 210 6020152

GSM: 693 6020152

Email:

Θέρμανση Φυσικού Αέριου

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ είναι Τεχνική και Εμπορική Εταιρία που δραστηριοποιείται στο τομέα των εγκαταστάσεων θέρμανσης με φυσικό αέριο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 παρέχοντας αξιόπιστες ολοκληρωμένες λύσεις (μελέτη , εγκατάσταση φυσικού αερίου και εμπορία εξοπλισμού) για θέρμανση με φυσικό αέριο (κεντρική και ατομική - αυτόνομη), παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με φυσικό αέριο (boiler φυσικού αερίου), παρασκευή φαγητού (μαγείρεμα) σε πάσης φύσεως κτήρια (μονοκατοικία, πολυκατοικία, διαμέρισμα πολυκατοικίας, κατάστημα, γραφεία κ.λ.π )

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ εγγυάται για μια ασφαλή και αξιόπιστη εγκατάσταση φυσικού αερίου που θα κατασκευαστεί από τα εξειδικευμένα συνεργεία της με βάση εμπεριστατωμένη και σοβαρή μελέτη φυσικού αερίου, θα είναι απόλυτα σύμφωνη με τους κανονισμούς, θα διαθέτει αξιόπιστο εξοπλισμό και υλικά και προ παντός θα λειτουργεί πολύ οικονομικά.

 

Με την ανάθεση της υλοποίησης της εγκατάστασης φυσικού αερίου στην ΑΝΑΔΡΑΣΗ για την θέρμανση οιανδήποτε κτηρίου διασφαλίζετε:

 • Αξιόπιστη και σίγουρη εγκατάσταση πλήρως ασφαλή και χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα δυσλειτουργίας και απαιτήσεις συνεχών συντηρήσεων και επισκευών.
 • Αξιόπιστο και ποιοτικό εξοπλισμό και υλικά κατασκευής των εγκαταστάσεων τα οποία έχουν επιλεγεί με βάση την πολυετή γνώση και εμπειρία μας, ώστε να ανταποκρίνονται πραγματικά σε αυτό που ζητούν οι πελάτες μας ‘’ ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΕΓΓΥΗΣΗ-ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ-AFTER SALES’’.
 • Πλήρη και καθολική τεχνική υποστήριξη για την εγκατάσταση, την ρύθμιση, την λειτουργία και το service.
 • Ταχύτητα και αξιοπιστία στην διεκπεραίωση των διαδικασιών για την αεριοδότηση και την κατασκευή οιασδήποτε εγκατάστασης φυσικού αερίου.
 • Ευελιξία στο ωράριο λειτουργίας και επικοινωνίας, καθώς είμαστε στην διάθεση των πελατών μας 24 ώρες το 24ωρο και τις 7 ημέρες της εβδομάδας.
εταιρεια φυσικου αεριου

Το φυσικό αέριο αποτελεί αποδεδειγμένα μιά από τις πιο σύγχρονες, φιλικές προς το περιβάλλον, ασφαλείς καθώς και οικονομικές στην κατασκευή και στην λειτουργία τους λύσεις για τις ανάγκες θέρμανσης οιανδήποτε κτηρίου .

Με την χρήση του φυσικού αερίου για την λειτουργία της εγκατάστασης θέρμανσης καθώς και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης οιανδήποτε κτηρίου μπορεί να επιτευχθεί οικονομία που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 50% σε σχέση με το πετρέλαιο. Αυτό οφείλεται αφενός στην χαμηλότερη τιμή του φυσικού αερίου και αφετέρου στον πολύ υψηλότερο βαθμό απόδοσης των συσκευών θέρμανσης που λειτουργούν με φυσικό αέριο.

 

Λύσεις θέρμανσης με φυσικό αέριο.

 

Αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου κατάλληλη για διαμέρισμα πολυκατοικίας, όταν υπάρχει απαίτηση για αυτονόμηση από την κεντρική εγκατάσταση θέρμανσης καθώς επίσης κατάλληλη και για μικρά ή μεσαία κτήρια μονοκατοικίας ή επαγγελματικού χώρου (γραφείο, κατάστημα, βιοτεχνία κ.λ.π).

 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΕΡΙΟ

Στην αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου τοποθετείται ένας επίτοιχος λέβητας φυσικού αερίου είτε στο εσωτερικό του διαμερίσματος, είτε σε κάποιο μπαλκόνι. Ο επίτοιχος λέβητας συνδέεται με το δίκτυο του φυσικού αερίου καθώς και με το δίκτυο σωληνώσεων της εγκατάστασης θέρμανσης.

Αν το διαμέρισμα διαθέτει αυτονομία θέρμανσης ( δηλαδή έξω από το διαμέρισμα υπάρχει συλλέκτης όπου καταλήγουν όλες οι σωληνώσεις από τα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος ξεχωριστά από τα άλλα διαμερίσματα), τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει η σύνδεση του ατομικού επίτοιχου λέβητα αερίου του διαμερίσματος με τον συλλέκτη των θερμαντικών σωμάτων ο οποίος και θα αποκοπεί από το υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης της πολυκατοικίας.

Αν όμως η πολυκατοικία διαθέτει παλαιό σύστημα θέρμανσης με στήλες που διαπερνούν κατακόρυφα τα διαμερίσματα, τότε υπάρχει ανάγκη να κατασκευαστεί στο διαμέρισμα νέο τοπικό δίκτυο σωληνώσεων για την τροφοδοσία των θερμαντικών σωμάτων.

Ο επίτοιχος λέβητας φυσικού αερίου που θα τοποθετηθεί μπορεί να είναι είτε ένας απλός λέβητας αερίου μόνο για θέρμανση η ένας λέβητας αερίου πολλαπλής λειτουργίας με δυνατότητα παραγωγής και ζεστού νερού. Επίσης μπορεί να διαθέτει την δυνατότητα σύνδεσης με ηλιακό θερμοσίφωνα για ολοκλήρωση της θέρμανσης του ζεστού νερού σε περιόδους χαμηλής ηλιοφάνειας.

Για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να επιλεγεί ατομικός επίτοιχος λέβητας φυσικού αερίου με συμπύκνωση (λέβητας συμπύκνωσης). Στο λέβητα αυτό τα ζεστά καυσαέρια δεν απορρίπτονται απευθείας στο περιβάλλον, αλλά πριν οδηγηθούν στην καπνοδόχο αποδίδουν την θερμότητα τους στον εναλλάκτη του λέβητα και συμπυκνώνονται (υγροποιούνται). Έτσι δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες απώλειες και ο βαθμός απόδοσης του συστήματος φτάνει περίπου το 110% με συνολική εξοικονόμηση έως και 50% . Το μόνο που απαιτείται στην περίπτωση αυτή είναι να υπάρχει κοντά στον επίτοιχο λέβητα συμπύκνωσης κατάλληλη αποχέτευση για να παραλαμβάνει τα συμπυκνώματα.

 

Κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου κατάλληλη για πολυκατοικίες και μεγάλους επαγγελματικούς χώρους.

 

κεντρικη θερμανση αεριου

1η Επιλογή - Αντικατάσταση καυστήρα

Σε περίπτωση που υφίσταται εγκατάσταση θέρμανσης και ο υπάρχον λέβητας βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τότε υπάρχει η δυνατότητα για αντικατάσταση του υπάρχοντα καυστήρα πετρελαίου από νέο καυστήρα φυσικού αερίου που θα τροφοδοτηθεί από το κεντρικό εσωτερικό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου που θα κατασκευαστεί. Στην περίπτωση αυτή αν το κτήριο διαθέτει παλαιά κτιστή, μη στεγανή και μη μονωμένη καπνοδόχο, τότε είναι απαραίτητη, για λόγους εύρυθμης λειτουργίας καθώς και για λόγους οικονομίας η αντικατάσταση της υπάρχουσας καπνοδόχου με νέα, λεία και καλά μονωμένη καπνοδόχο.

Η λύση της αντικατάστασης του καυστήρα σε μια κεντρική εγκατάσταση θέρμανσης είναι η πιο οικονομική λύση εγκατάστασης φυσικού αερίου από πλευράς προμήθειας εξοπλισμού και κατασκευής, αλλά δεν είναι αυτή που εξασφαλίζει την οικονομικότερη λειτουργία της εγκατάστασης.

 

εγκατασταση φυσικου αεριου

2η Επιλογή - Αντικατάσταση λέβητα

Σε περίπτωση που υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας και οικονομικής λειτουργίας ή ο υπάρχον λέβητας είναι πολύ παλιός και ακατάλληλος για λειτουργία με το φυσικό αέριο, τότε υπάρχει η επιλογή της αντικατάστασης του λέβητα με μια σύγχρονη μονάδα compact λέβητα φυσικού αερίου συμπύκνωσης με ενσωματωμένη αντιστάθμιση.

Με την εγκατάσταση ενός αξιόπιστου λέβητα συμπύκνωσης μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας που φτάνει μέχρι και 50% σε σχέση με μια εγκατάσταση θέρμανσης που λειτουργεί με πετρέλαιο.

Στην περίπτωση εγκατάστασης μονάδας compact κεντρικού λέβητα φυσικού αερίου συμπύκνωσης δεν απαιτείται αντικατάσταση ή αποξήλωση της υφιστάμενης καπνοδόχου , καθώς για την απαγωγή των κρύων καπναερίων στο περιβάλλον, τοποθετείται εντός της παλαιάς καπνοδόχου, ένας πλαστικός σπιράλ σωλήνας προκειμένου τα κρύα καυσαέρια να απάγονται στο περιβάλλον.

 

Προϋποθέσεις και διαδικασίες σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου υφιστάμενων κτηρίων και εγκαταστάσεων.

 

Η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση για την σύνδεση ενός κτηριακού συγκοτήματος ενός διαμερίσματος με το δίκτυο φυσικού αερίου είναι πλέον η ύπαρξη διαθέσιμου ενεργού δικτύου φυσικού αερίου που να διέρχεται από τον δρόμο που βρίσκεται το ακίνητο.

Ειδικότερα για την εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης με φυσικό αέριο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας δεν υπάρχει πλέον η απαίτηση συναίνεσης του 50% συν 1 των ιδιοκτητών για τη σύνδεση ενός διαμερίσαματοςγ με το δίκτυο φυσικού αερίου.

 

Οι διαδικασίες που απαιτούνται για την σύνδεση ενός κτηρίου ή ενός διαμερίσματος με το δίκτυο του φυσικού αερίου είναι οι εξής :

 • Σύνταξη και διεκπεραίωση στην Εταιρία Φυσικού Αερίου της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος σύνδεσης με το φυσικό αέριο.
 • Έγκριση της αίτησης από την Εταιρία Φυσικού Αερίου, πληρωμή των τελών σύνδεσης και της εγγύησης και υπογραφή σύμβασης.
 • Καθορισμός από την Εταιρία Φυσικού Αερίου σε συνεργασία με μελετητή Μηχανικό και εκπρόσωπο των ιδιοκτητών, της θέσης του μετρητή ή των μετρητών του φυσικού αερίου.
 • Σύνταξη της μελέτης φυσικού αερίου από τον υπεύθυνο μηχανικό και κατάθεση της μελέτης για έγκριση στην Εταιρία Φυσικού Αερίου.
 • Μετά την έγκριση της μελέτης ακολουθεί συνήθως η διαδικασία προμήθειας του απαιτούμενου εξοπλισμού για την εγκατάσταση του φυσικού αερίου (λέβητας ή καυστήρας ή επίτοιχος ατομικός λέβητας ή λέβητας συμπύκνωσης ή μπόιλερ αποθήκευσης ή μπόιλερ ροής για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης κ.λ.π ) και εν συνεχεία η κατασκευή των εσωτερικών εγκαταστάσεων του φυσικού αερίου από το μετρητή ή τους μετρητές έως το λεβητοστάσιο αν πρόκειται για κεντρική εγκατάσταση και έως την ατομική μονάδα ή ακόμα και την κουζίνα του κάθε διαμερίσματος αν πρόκειται για ατομική εγκατάσταση φυσικού αερίου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.
 • Ολοκλήρωση της εγκατάστασης και διενέργεια ελέγχων και δοκιμών από το επιβλέποντα Μηχανικό καθώς και σύνταξη και υποβολή στην Εταιρία Φυσικού Αερίου της απαιτούμενης Τεχνικής Έκθεσης και των Πιστοποιητικών Ελέγχου.
 • Έλεγχος των εγκαταστάσεων από την Εταιρία Φυσικού Αερίου και προσωρινή ενεργοποίηση του δικτύου.
 • Τελική σύνδεση και ρύθμιση των συσκευών φυσικού αέρίου και έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού ρυθμίσεων και μετρήσεων από ειδικό τεχνικό καυσίμων αερίων.
 • Υποβολή του σχετικού πιστοποιητικού ρυθμίσεων και μετρήσεων στην Εταιρία Φυσικού Αερίου και οριστική αεριοδότηση.
εγκαταστασεις φυσικου αεριου

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ αποτελεί μια από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρίες στον τομέα των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου η οποία διαθέτοντας αποδεδειγμένα την γνώση, την πολυετή εμπειρία, την οργάνωση καθώς και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή αναλαμβάνει υπεύθυνα και αυτοδύναμα την διεκπεραίωση όλων των παραπάνω απαιτούμενων διαδικασιών χωρίς ο εκάστοτε πελάτης μας να χρειάζεται να τρέξει για το οτιδήποτε. Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό αριθμό από εγκαταστάσεις φυσικού αερίου για την λειτουργία της θέρμανσης πάσης φύσεως κτηρίων. Πέραν αυτών η πολυετής εμπειρία και η εξειδίκευση μας στην μελέτη και την κατασκευή εγκαταστάσεων φυσικού αερίου για την θέρμανση κτηρίων μας δίνει την δυνατότητα προσφέρουμε αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις, προσαρμοσμένες στις εκάστοτε τεχνικές ιδιαιτερότητες του κάθε κτηρίου καθώς και στις ειδικότερες απαιτήσεις των πελατών μας. Οι εγκαταστάσεις που παραδίδουμε διαθέτουν όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τόσο σε ότι ότι αφορά την μελέτη και κατασκευή τους όσο και σε ότι αφορά τον εξοπλισμό τους, τα οποία τις καθιστούν ασφαλείς, αξιόπιστες και παράλληλα εξαιρετικά οικονομικές στην λειτουργία.

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ επίσης διαθέτει εξοπλισμό για εγκαταστάσεις θέρμανσης με φυσικό αέριο επώνυμων κατασκευαστικών οίκων (λέβητες αερίου, καυστήρες, υλικά δικτύων φυσικού αερίου κ.λ.π)ο οποίος έχει επιλεγεί με βάση την πολυετή γνώση και εμπειρία μας, ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά σε αυτό που ζητούν οι πελάτες μας ‘’ ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΕΓΓΥΗΣΗ-ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ-AFTER SALES .

 

λεβητες αεριου ariston λεβητες αεριου chaffoteaux λεβητες αεριου baltur
λεβητες αεριου saturn λεβητες αεριου viessman

 

Η ΑΝΑΔΡΑΣΗ αναλαμβάνει εγκαταστάσεις θέρμανσης με φυσικό αέριο στο σύνολο των περιοχών της Περιφέρειας Αθηνών και Αττικής που διαθέτουν ενεργό δίκτυο φυσικού αερίου (Αθήνα, Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Παπάγου, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Βούλα, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Παλαιό Φάληρο, Ψυχικό, Μαρούσι, Άλιμος, Παλλήνη, Νέα Πεντέλη, Άγιος Δημήτριος, Φιλοθέη, Νέα Ιωνία, Πειραιάς, Νέα Σμύρνη, Ζωγράφου, Άγιοι Ανάργυροι, Ηράκλειο, Νέα Φιλαδέλφεια, Θρακομακεδόνες, Νέα Χαλκηδόνα, Άγιος Στέφανος, Καισαριανή, Βριλήσσια, Κορωπί, Λυκόβρυση, Πεύκη, Κηφησιά, Βύρωνας, Γαλάτσι, Υμηττός, Μελλίσια, Δάφνη, Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία, Περιστέρι, Αιγάλεω κ.λ.π.)

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις θέρμανσης φυσικού αερίου.

 

Για οιανδήποτε ζήτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε τώρα μαζί μας στα τηλέφωνα 2106020152 καθώς και 6936020152 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας προκειμένου να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

 

αυτονομη θερμανση αεριου ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ φυσικο αεριο εγκαταστασεις
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ εγκαταστασεις φυσικου αεριου ατομικη θερμανση αεριου

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ...

Αξίζει να επιλέξω το φυσικό αέριο για την θέρμανση

Στο ερώτημα πολλών πελατών μας αν αξίζει άραγε κανείς να επιλέξει για την λειτουργία της εγκατάστασης θέρμανσης το φυσικό αέριο η απάντηση μας είναι ανεπιφύλακτα θετική για τους εξής λόγους:

 • Οικονομία αφού η τιμή του φυσικού αερίου είναι αποδεδειγμένα πολύ χαμηλότερη από το πετρέλαιο θέρμανσης .
 • Ευκολία στη χρήση αφού το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο όποτε το χρειάζεστε κάθε στιγμή μέσα από το εγκαταστημένο δημόσιο δίκτυο. Δε χρειάζεται να το παραγγείλετε ή να είστε σε ετοιμότητα για την παραλαβή του και πληρώνετε πάντα μόνο όσο καταναλώνετε. Η λειτουργία των συσκευών φυσικού αερίου είναι απλή και προσφέρει ευκολίες και άνεση στην καθημερινή σας ζωή (π.χ. παροχή ζεστού νερού όποτε το χρειαστείτε).
 • Δυνατότητα εύκολου συνδυασμού του με συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Ηλιοθερμικά συστήματα).
 • Υψηλός βαθμός απόδοσης των συσκευών φυσικού αερίου (κεντρικοί λέβητες και καυστήρες φυσικού αερίου, τοπικοί συμπυκνωτικοί λέβητες φυσικού αερίου κ.λ.π) που διασφαλίζει περεταίρω εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια χρημάτων για τις λειτουργικές ανάγκες της θέρμανσης ενός κτηρίου.
 • Καθαριότητα και εξοικονόμηση χώρου καθώς με το φυσικό αέριο δεν απαιτείται εγκατάσταση δεξαμενής ενώ απαλλάσσεστε από τις δυσάρεστες οσμές και τα υπολείμματα του πετρελαίου.
 • Μειωμένο κόστος συντήρησης συσκευών αφού η καθαρή καύση του φυσικού αερίου εξασφαλίζει μειωμένο κόστος συντήρησης συσκευών και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
 • Ακρίβεια στη μέτρηση και χρέωση μετά την κατανάλωση καθώς η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται με ακρίβεια σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή, όπως ακριβώς και για τις καταναλώσεις της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Σε αντίθεση με το πετρέλαιο που εξοφλείται κατά την παραλαβή, η πληρωμή των λογαριασμών του φυσικού αερίου πραγματοποιείται μετά την κατανάλωσή του.
 • Μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο που σημαίνει ότι μεσομακροπρόθεσμα η διαφορά τιμής τους θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και φυσικά πάντα σε όφελος του φυσικού αερίου.
 • Φιλικότητα προς το περιβάλλον: Το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο καύσιμο. Η χρήση του συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Δεν περιέχει ενώσεις του θείου που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής.

Ποιές εγκαταστάσεις μπορούν να συνδεθούν με τα φυσικό αέριο ;

Η βασικότερη προϋπόθεση για την σύνδεση μιας εγκατάστασης θέρμανσης με το φυσικό αέριο είναι να υφίσταται στην περιοχή διαθέσιμο δημόσιο δίκτυο φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης.

 

Σε ότι αφορά τα υφιστάμενα κτήρια, εντός περιοχών που διαθέτουν δίκτυο φυσικού αερίου, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης της υφιστάμενης εγκατάστασης κεντρικής θέρμανσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, ανεξάρτητα του τύπου της εγκατάστασης θέρμανσης που διαθέτουν (μονοσωλήνια θέρμανση, παλαιά δισωλήνια συστήματα θέρμανσης, ενδοδαπέδια θέρμανση κ.λ.π.). Επίσης υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και αυτόνομης εγκατάστασης θέρμανσης οριζόντιας ιδιοκτησίας (διαμερίσματος πολυκατοικίας) υπό προϋποθέσεις.

 

Για τα νέα ή ριζικά ανακαινιζόμενα κτίρια, εντός περιοχών που διαθέτουν δίκτυο φυσικού αερίου, αυτό είναι πλέον υποχρεωτικό, αφού προβλέπεται από την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και την μελέτη ΚΕΝΑΚ που έχουν υποβληθεί στην πολεοδομία καθώς και την Μελέτη Φυσικού Αερίου που έχει υποβληθεί στην Εταιρεία Φυσικού Αερίου, προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Αν υπάρξουν μεταβολές ή τροποποιήσεις κατά την φάση της κατασκευής ενός νέου ή ριζικά ανακαινιζόμενου κτιρίου είτε αυτές επηρεάζουν το αρχικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό είτε τον αρχικό μηχανολογικό σχεδιασμό, τότε θα πρέπει να υποβληθεί έγκαιρα στην πολεοδομία αίτημα αναθεώρησης της οικοδομικής αδείας για αλλαγή ηλεκτρομηχανολογικών μελετών και μελέτης ΚΕΝΑΚ και στην Εταιρεία Φυσικού Αερίου νέα αναθεωρημένη μελέτη Φυσικού Αερίου.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το φυσικό αέριο στην κατοικία μου ;

Το φυσικό αέριο είναι μια καθαρή και οικονομική πηγή ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες εφαρμογές που απαιτούν χρήση ενέργειας σε ένα σπίτι κάνοντας την καθημερινή μας ζωή οικονομικότερη και πιο άνετη.

 

Συγκεκριμένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για :

Κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας

Αν η πολυκατοικία διαθέτει κεντρικό λέβητα - καυστήρα, ανεξάρτητα του τύπου της εγκατάστασης θέρμανσης που διαθέτει (μονοσωλήνια θέρμανση, παλαιά δισωλήνια συστήματα θέρμανσης, ενδοδαπέδια θέρμανση κ.λ.π.) η μετατροπή της εγκατάστασης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα.

 • Γίνεται σύνδεση της πολυκατοικίας με το υπόγειο δίκτυο του φυσικού αερίου που περνάει από το δρόμο σας.
 • Αντικαθίσταται ο καυστήρας πετρελαίου από ένα νέο καυστήρα φυσικού αερίου χωρίς απαραίτητα να απαιτείται και η αλλαγή του λέβητα.
 • Κατασκευάζεται εσωτερικό δίκτυο σωληνώσεων διανομής φυσικού αερίου, μέσω του οποίου ο μετρητής της παροχής φυσικού αερίου συνδέεται με τον καυστήρα στον χώρο του υφιστάμενου λεβητοστασίου.

Έτσι χωρίς σημαντικές επεμβάσεις στο κτίριο μπορείτε να έχετε γρήγορα, εύκολα και οικονομικά θέρμανση φυσικού αερίου στο σπίτι σας. Το βασικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξετε ούτε τις σωληνώσεις διανομής νερού της εγκατάστασης θέρμανσης ούτε τα σώματα του καλοριφέρ. Η δεξαμενή πετρελαίου καταργείται και έτσι εξοικονομείτε χώρο ενώ απαλλάσσεστε από τις δυσάρεστες μυρωδιές και τα υπολείμματα του πετρελαίου. Το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, δε χρειάζεται να το παραγγείλετε και να περιμένετε να το παραλάβετε και το σημαντικότερο δεν το προπληρώνεται όπως το πετρέλαιο αλλά το πληρώνετε αφού το καταναλώσετε και πάντα μόνο όσο καταναλώνετε.

Για θέρμανση, ζεστό νερό και μαγείρεμα σε μονοκατοικία

Αν η μονοκατοικία σας διαθέτει κεντρικό λέβητα - καυστήρα, ανεξάρτητα του τύπου της εγκατάστασης θέρμανσης που διαθέτει (μονοσωλήνια θέρμανση, παλαιά δισωλήνια συστήματα θέρμανσης, ενδοδαπέδια θέρμανση κ.λ.π.) η μετατροπή της εγκατάστασης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα.

 • Γίνεται σύνδεση της μονοκατοικίας με το υπόγειο δίκτυο του φυσικού αερίου που περνάει από το δρόμο σας.
 • Αντικαθίσταται ο καυστήρας πετρελαίου από ένα νέο καυστήρα φυσικού αερίου χωρίς απαραίτητα να απαιτείται και η αλλαγή του λέβητα.
 • Κατασκευάζεται εσωτερικό δίκτυο σωληνώσεων διανομής φυσικού αερίου, μέσω του οποίου ο μετρητής της παροχής φυσικού αερίου συνδέεται με τον καυστήρα στον χώρο του υφιστάμενου λεβητοστασίου.

Πέραν αυτού μπορείτε με το φυσικό αέριο έχετε:

 • Πάντα άφθονο και φθηνό ζεστό νερό τοποθετώντας ένα μπόιλερ φυσικού αερίου συνεχούς ροής και συνδυάζοντας το με το ηλιακό σας θερμοσίφωνα να έχετε ζεστό νερό όποτε και μόλις το θελήσετε, χωρίς να περιμένετε. Το νερό θα ζεσταίνεται την ίδια στιγμή που ανοίγετε τη βρύση και μόνο όση ποσότητα χρειάζεστε, χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια.
 • Γρήγορο, ποιοτικό και οικονομικό μαγείρεμα με την εγκατάσταση μαγειρικών συσκευών φυσικού αερίου (κουζίνα, φούρνο φυσικού αερίου) τι οποίες μπορείτε και να τις συνδέσετε με το δίκτυο σας. Το μαγείρεμα με φυσικό αέριο είναι αποδεδειγμένα πολύ πιο γρήγορο, ποιοτικό και οικονομικό (έως και 50%) σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Έτσι, χωρίς σημαντικές επεμβάσεις στην κατοικία σας, μπορείτε να έχετε, μέσω του φυσικού αερίου, γρήγορα και εύκολα, οικονομική θέρμανση καθώς και πολύ φθηνό ζεστό νερό και μαγείρεμα. Το βασικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξετε ούτε τις σωληνώσεις διανομής νερού της εγκατάστασης θέρμανσης ούτε τα σώματα του καλοριφέρ. Η δεξαμενή πετρελαίου καταργείται και έτσι εξοικονομείτε χώρο ενώ απαλλάσσεστε από τις δυσάρεστες μυρωδιές και τα υπολείμματα του πετρελαίου. Το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, δε χρειάζεται να το παραγγείλετε και να περιμένετε να το παραλάβετε και το σημαντικότερο δεν το προπληρώνεται όπως το πετρέλαιο αλλά το πληρώνετε αφού το καταναλώσετε και πάντα μόνο όσο καταναλώνετε.

Για θέρμανση, ζεστό νερό και μαγείρεμα σε διαμέρισμα

Αν επιθυμείτε να αυτονομήσετε το διαμέρισμα σας από την υπόλοιπη πολυκατοικία (πλήρως αυτόνομη θέρμανση) τροφοδοτώντας με φυσικό αέριο μόνο το δικό σας διαμέρισμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ατομικό λέβητα με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου μέσα στο σπίτι ή σε κάποιο εξωτερικό χώρο.

 

Η συσκευή, που τοποθετείται στον τοίχο, είναι αρκετά κομψή, έχει μικρές διαστάσεις, και μπορεί εκτός από συνεχή και οικονομική θέρμανση να καλύψει τις ανάγκες σας και σε ζεστό νερό χρήσης. Η παροχή φυσικού αερίου στο διαμέρισμά σας γίνεται με εξωτερική σωλήνωση που φτάνει από το μετρητή μέχρι τον ατομικό λέβητα.

 

Για να αυτονομήσετε το διαμέρισμα σας από την υπόλοιπη πολυκατοικία απαιτείται η συναίνεση του 50% +1 των συνιδιοκτητών των υπολοίπων διαμερισμάτων.

 

Αν το διαμέρισμα σας διαθέτει σύστημα μονοσωλήνιας θέρμανσης με αυτονομία, η εγκατάσταση του ατομικού λέβητα φυσικού αερίου είναι σχετικά απλή αφού απαιτείται μόνο η σύνδεση του με σωληνώσεις από την θέση που θα τοποθετηθεί μέχρι τον υφιστάμενο συλλέκτη θέρμανσης του διαμερίσματος (συνήθως έξω από την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος). Όποτε στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να αλλάξετε ούτε τις σωληνώσεις διανομής νερού της εγκατάστασης θέρμανσης ούτε τα σώματα του καλοριφέρ.

 

Αν το διαμέρισμά σας βρίσκετε σε παλαιά πολυκατοικία που διαθέτει τα κλασσικό δυσωλήνιο σύστημα διανομής χωρίς αυτονομία τότε για να αυτονομηθείτε από την υπόλοιπη πολυκατοικία και να γίνει η εγκατάσταση ατομικού λέβητα φυσικού αερίου, θα χρειαστεί να κατασκευάσετε εντός του διαμερίσματός σας νέο δίκτυο διανομής σωληνώσεων θέρμανσης. Τα θερμαντικά σώματα μπορούν να παραμείνουν τα ίδια.

 

Πέραν αυτού μπορείτε με το φυσικό αέριο έχετε:

 • Πάντα άφθονο και φθηνό ζεστό νερό τοποθετώντας ένα μπόιλερ φυσικού αερίου συνεχούς ροής και συνδυάζοντας το με το ηλιακό σας θερμοσίφωνα να έχετε ζεστό νερό όποτε και μόλις το θελήσετε, χωρίς να περιμένετε. Το νερό θα ζεσταίνεται την ίδια στιγμή που ανοίγετε τη βρύση και μόνο όση ποσότητα χρειάζεστε, χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια.
 • Γρήγορο, ποιοτικό και οικονομικό μαγείρεμα με την εγκατάσταση μαγειρικών συσκευών φυσικού αερίου (κουζίνα, φούρνο φυσικού αερίου) τι οποίες μπορείτε και να τις συνδέσετε με το δίκτυο σας. Το μαγείρεμα με φυσικό αέριο είναι αποδεδειγμένα πολύ πιο γρήγορο, ποιοτικό και οικονομικό (έως και 50%) σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Έτσι, χωρίς σημαντικές επεμβάσεις στο διαμέρισμά σας (εκτός της περίπτωσης που είναι απαραίτητη η κατασκευή νέου δικτύου διανομής σωληνώσεων θέρμανσης), μπορείτε να απαλλαγείτε από τις δεσμεύσεις της εγκατάστασης θέρμανσης της πολυκατοικίας σας, αυτονομούμενοι πλήρως, και να έχετε, μέσω του φυσικού αερίου, γρήγορα και εύκολα, οικονομική θέρμανση καθώς και πολύ φθηνό ζεστό νερό και μαγείρεμα. Το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, δε χρειάζεται να το παραγγείλετε και να περιμένετε να το παραλάβετε και το σημαντικότερο δεν το προπληρώνεται όπως το πετρέλαιο αλλά το πληρώνετε αφού το καταναλώσετε και πάντα μόνο όσο καταναλώνετε.

Διαδικασίες που απαιτούνται για την σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου υφιστάμενων παλαιών κτηρίων για τα οποία δεν έχει υποβληθεί Μελέτη Φυσικού Αερίου στην Εταιρία Φυσικού Αερίου κατά το στάδιο έκδοσης της οικοδομικής τους άδειας

 • Επικοινωνείτε μαζί μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το αν το δίκτυο είναι ενεργοποιημένο στην περιοχή σας.
 • Μας γνωστοποιείτε για το τι εγκαταστάσεις θέλετε να εξυπηρετήσετε με το Φυσικό Αέριο (πχ. μονοκατοικία, διπλοκατοικία, πολυκατοικία, επαγγελματικό χώρο, θέρμανση, παραγωγή ζεστού νερού, μαγείρεμα, τροφοδοσία άλλων επαγγελματικών συσκευών κ.λ.π) καθώς και για το αν υπάρχουν σχέδια της οικοδομής (κατόψεις) και αν αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 • Κάνουμε αυτοψία στον χώρο και κατόπιν σας αποστέλλουμε έγγραφη τεχνική και οικονομική προσφορά (τεχνικά χαρακτηριστικά και prospectus προσφερόμενου εξοπλισμού, κόστος εκπόνησης μελέτης φυσικού αερίου και διεκπεραίωσης της μελέτης και των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Εταιρία Φυσικού Αερίου, κόστος προμήθειας του απαιτούμενου εξοπλισμού, κόστος κατασκευής εγκαταστάσεων, κόστος επίβλεψης κατασκευής).
 • Υποβολή αίτησης σύνδεσης στην Εταιρία Φυσικού Αερίου.
 • Υποβολή αίτησης προσφοράς στην Εταιρία Φυσικού Αερίου.
 • Αποστολή προσφοράς της Εταιρίας Φυσικού Αερίου προς τον ενδιαφερόμενο.
 • Αποδοχή προσφοράς σύνδεσης της Εταιρίας Φυσικού Αερίου από τον ενδιαφερόμενο, πληρωμή τελών σύνδεσης και κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
 • Τοποθέτηση του μετρητή Φυσικού Αερίου από την Εταιρία Φυσικού Αερίου στην θέση που θα συμφωνηθεί.
 • Υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών πώλησης εξοπλισμού, παροχής υπηρεσιών μελέτης και επίβλεψης, και κατασκευής εγκαταστάσεων μεταξύ του ενδιαφερομένου και της ΑΝΑΔΡΑΣΗ.
 • Εκπόνηση μελέτης φυσικού αερίου από την ΑΝΑΔΡΑΣΗ.
 • Υποβολή της μελέτης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών για έγκριση στην Εταιρία Φυσικού Αερίου.
 • Έγκριση της Μελέτης από την Εταιρία Φυσικού Αερίου.
 • Παράδοση από την ΑΝΑΔΡΑΣΗ στον πελάτη του απαιτούμενου εξοπλισμού.
 • Κατασκευή των εγκαταστάσεων.
 • Υποβολή από την ΑΝΑΔΡΑΣΗ στην Εταιρία Φυσικού Αερίου των απαραίτητων υπεύθυνων δηλώσεων μελετητή-επιβλέποντα Μηχανικού και εγκαταστάτη καθώς και των απαιτούμενων τεχνικών εκθέσεων και δικαιολογητικών καθώς και αίτησης για τον έλεγχο της εγκατάστασης από την Εταιρεία Φυσικού Αερίου.
 • Έλεγχος της εσωτερικής εγκατάστασης από την Εταιρεία Φυσικού Αερίου.
 • Σύνδεση με το δίκτυο Φυσικού Αερίου.

Διαδικασίες που απαιτούνται για την σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου νέων κτηρίων για τα οποία έχει κατατεθεί Μελέτη Φυσικού Αερίου στην Εταιρεία Φυσικού Αερίου.

 • Επικοινωνείτε μαζί μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το αν το δίκτυο είναι ενεργοποιημένο στην περιοχή σας.
 • Μας κοινοποιείται της εγκεκριμένη από την Εταιρία Φυσικού Αερίου Μελέτη.
 • Κάνουμε αυτοψία στον χώρο παρουσία του κατά τον νόμο μελετητή - επιβλέποντα μηχανικού που έχει υπογράψει την εγκεκριμένη μελέτη φυσικού αερίου της οικοδομικής αδείας και κατόπιν σας αποστέλλουμε έγγραφη τεχνική και οικονομική προσφορά (τεχνικά χαρακτηριστικά και prospectus προσφερόμενου εξοπλισμού, κόστος προμήθειας του απαιτούμενου εξοπλισμού, κόστος κατασκευής εγκαταστάσεων).
 • Έγγραφη αποδοχή της προσφοράς μας.
 • Υποβολή αίτησης σύνδεσης στην Εταιρία Φυσικού Αερίου.
 • Έγκριση αίτησης σύνδεσης από την Εταιρία Φυσικού Αερίου.
 • Υποβολή αίτησης προσφοράς στην Εταιρία Φυσικού Αερίου.
 • Αποστολή προσφοράς της Εταιρίας Φυσικού Αερίου προς τον ενδιαφερόμενο.
 • Αποδοχή προσφοράς σύνδεσης της Εταιρίας Φυσικού Αερίου από τον ενδιαφερόμενο, πληρωμή τελών σύνδεσης και κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
 • Τοποθέτηση του μετρητή Φυσικού Αερίου από την Εταιρία Φυσικού Αερίου στην θέση που θα συμφωνηθεί.
 • Υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών πώλησης εξοπλισμού και κατασκευής εγκαταστάσεων μεταξύ του ενδιαφερομένου και της ΑΝΑΔΡΑΣΗ.
 • Εκπόνηση μελέτης φυσικού αερίου από την ΑΝΑΔΡΑΣΗ.
 • Παράδοση από την ΑΝΑΔΡΑΣΗ στον πελάτη του απαιτούμενου εξοπλισμού.
 • Κατασκευή των εγκαταστάσεων.
 • Υποβολή από την ΑΝΑΔΡΑΣΗ στον κατά τον νόμο μελετητή - επιβλέποντα Μηχανικό που έχει υπογράψει την εγκεκριμένη μελέτη φυσικού αερίου της οικοδομικής αδείας, των απαραίτητων υπεύθυνων δηλώσεων εγκαταστάτη καθώς και των απαιτούμενων τεχνικών εκθέσεων και δικαιολογητικών καθώς και αίτησης προκειμένου αυτά να κατατεθούν στην Εταιρία Φυσικού Αερίου για τον έλεγχο της εγκατάστασης από αυτήν.
 • Έλεγχος της εσωτερικής εγκατάστασης από την Εταιρία Φυσικού Αερίου.
 • Σύνδεση με το δίκτυο Φυσικού Αερίου.

 

Επιστροφή